ВАСКО КАТИНЧАРОВ празнува 24 години 'ФРАКТУРА' тази неделя по DIEMA

22 Юни 2022
news page

Нашият стар и верен приятел, ВАСКО КАТИНЧАРОВ, ще отбележи 24-ия рожден ден на своето легендарно рок и метъл ТВ предаване със специално издание тази неделя!  

 
24 години 'ФРАКТУРА' с 24 специални концертни изпълнения в ефира на телевизия DIEMA. 
 
Шоуто започва точно в полунощ на 26 срещу 27 юни и в продължение на два часа зрителите ще изживеем фантастични моменти с музика от концерти - сред тях съвместни изпълнения на Metallica и Motorhead, Sabaton и Apocalyptica, Muse и AC/DC, Anthrax и Public Enemy, Scorpions и Doro, Disturbed и Alter Bridge, Foo Fighters и Queen, Korn и Slipknot, и много други.   
 
Последните две години бяха истинско предизвикателство за всички ни." - споделя КАТИНЧАРОВ.

"Световният концертен живот беше поставен на принудителна пауза, като с това бяха прекъснати някои важни връзки между хората. От това лято бавно се връщаме към познатата ни нормалност и директен начин на общуване, от които всички имаме огромна нужда. Живата музика е онази специфична вибрация, която носи конкретна емоция и умее да ни прави щастливи заедно.

Празничното издание „24 година Фрактура“ ще заложи точно на силната положителна енергия, която носят концертните изпълнения на една банда
.

Аз винаги съм гледал на предаването като на отворен прозорец към един пъстър и широк свят, какъвто безспорно е този на рок музиката. Още от самото си начало Фрактура има образователна цел, като тя е зрителите да научават интересни неща и да видят света през погледа на самите музиканти. Изминалите 24 години ме научиха, че освен да имам професионален подход към предаването, в него винаги трябва да се усеща и страстта ми на фен в детайлите. Всичко е в правилното отношение към хората, като аз съм благодарен на всеки, който под някаква форма подкрепя „Фрактура“.      
 
Началото на “Фрактура” е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998. 12 години се излъчва в специализирания Музикален канал ММ, но след закриването му през май 2010, се мести в телевизия DIEMA, където е и до днес. Това е и най-старото тематично тв рок предаване в ефира. За целия този период от 1248 издания, зрителите са гледали специални интервюта с близо 800 световни рок имена, хиляди видеоклипове, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.
 
„Фрактура“ се излъчва по телевизия DIEMA в неделя от 24:00 ч. и с повторение в петък от 00:30 ч. 
 
Промо видеото „24 години Фрактура” можете да видите тук:  
 
https://youtu.be/bQGa6VCjQI4 
 
Линк към снимки с голяма резолюция: 
 
https://dox.abv.bg/download?id=c7416c6afd   
 
Фото кредит на снимките: Петър Димов – Балгаревеца   
 
Източник: RadioTangra.com