МАРАЯ КЕРИ най-после ще издаде забранения си РОК АЛБУМ

20 Септември 2022
news page

МАРАЯ КЕРИ обяви, че най-после ще издаде своя алтернативен рок албум, записан още през 1995, но скрит от звукозаписната й компания Sony, защото бил "неуместен, суров и прибързан".

Сега суперзвездата е успяла да се добере до мастърите със записите и възнамерява да ги направи публично достояние, съобщава Rolling Stone.

В онзи момент КЕРИ работи с групата EEL TREE, променила по-късно името си на CHICK, и записва цял албум, вдъхновена от музиката на групи и музиканти като HOLEАЛАНИС МОРИСЕТ и VERUCA SALT.

Тя записва рок парчетата си тайно и след полунощ, защото в този момент МАРАЯ КЕРИ официално прави петия си студиен албум 'Daydream'.

Самата МАРАЯ е съавтор на всяко едно от парчетата в албума, с изключение на 'Surrender', което е кавър на CHEAP TRICK.
 
Певицата се връща към онази епоха в своята излязла през 2022 автобиография "The Meaning Of Mariah Carey": 

"Изследвах музикалния си обхват, но всъщото време бях изпълнена с гняв. За мен винаги е било голямо предизвикателство това да призная и да дам израз на гнева си. Личният ми живот ме задушаваше по време на 'Daydream' и аз отчаяно търсех някакво изпускане на парата."
 
МАРЯ КЕРИ продължава с думите, че е завиждала на популярните по онова време гръндж певици за това, че изглеждали толкова безгрижни и можели да изразят чувствата си без да се страхуват за имиджа си!

"Те можеха да се покажат ядосани, притеснени или объркани, със стари обувки, неоправени вежди. А в същото време, при мен всичко беше подложено на сметки и маникюр. Исках да скъсам оковите и да споделя нещастието си, но също така исках и да се посмея.”
 
Смехът рязко спира, в момента, в който гигантът Sony Music, управляван от собствения й съпруг - ТОНИ МОТОЛА - отхвърля идеята за идаването на албума, защото щяла да съсипе имиджа на ПОП ИКОНАТА МАРАЯ КЕРИ

Като компромисен вариант, МАРАЯ убеждава своята приятелка, КЛАРИСА ДЕЙН, да запише отново основните вокали на всяко парче, а своите собствени пуснала съвсем тихо в микса.

И така, без много шум, подразделението на SonyEpic/550 Records пуска на пазара 'Someone's Ugly Daughter', като албум на CHICK, без да се споменава името на МАРАЯ КЕРИ. След което дискът е заметен под килима...
 
Сега певицата ще издаде оригинала, но все още не е ясно кога.  
 
Ето един от двата сингъла от онова издание - 'Demented' с гласа на ДЕЙН
 
Източник: loudersound.com