FOO FIGHTERS ще заместят PANTERA на двата фестивала в Германия

26 Януари 2023
news page

FOO FIGHTERS е групата, която ще замести PANTERA в програмата на Rock Am Ring и Rock Im Park.

Двата германски фестивала съобщиха в началото на седмицата, че са принудени да се откажат от бандата на ФИЛ АНСЕЛМО, след политически натиск.

PANTERA трябваше да участва в тях в началото на юни в новия си състав -  ФИЛМ АНСЕЛМО (вокали) и РЕКС БРАУН (бас) заедно със ЗАК УАЙЛД (китара) и ЧАРЛИ БЕНАНТЕ (барабани). 

Представителите на Зелената партия ангажираха общинския съвет на Нюрнберг - града, в близост до който се провеждат двата фестивала, да убеди организаторите да прекратят договора си с групата. 

Причина за острата реакция на левите политици е станалият световноизвестен инцидент отпреди 6 годни с ФИЛ АНСЕЛМО.

През януари 2016 вокалистът направи нацистки поздрав към публиката, придружен от думите "white power" на концерта в памет на китариста ДАЙМБЕГ ДАРЕЛ.
 
След надигналата се вълна от възмущение, АНСЕЛМО направи неуспешен опит да се извини, като каза, че било шега с бялото вино, което бил пийнал в гримьорната.
 
На заседание на Общинския съвет, зелените са изтъкнали пред колегите си, че трябва много да се внимава, защото овен всичко, Нюрнберг е градът, в който в периода 1933-38 нацистката партия прави най-големите си митигнги. 
 
Днес стана ясно, че PANTERA няма да свирят и в австрийската столица Виена, където трябваше да се появят предишния ден. Причината тук не се съобщава. 
Източник: antimusic.com