Умря МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН

26 Юни 2009
news page

Кралят на поп музиката е издъхнал на 50 годишна възраст, тази сутрин в 00:26 българско време, което официално се води четвъртък, 25 юни - 14:26 в Лос Анджелис, след като е бил закаран в болница, в състояние на кома.

Според официално съобщение от болница 'Роналд Рейгън UCLA', Джако е получил вероятен инфаркт и е бил закаран при тях по спешност в 13:14 местно време, но при пристигането в клиниката, вече не е дишал. Екип от лекари се е опитвал да го съживи в продължение на над 1 час. Точната причина за смъртта ще бъде обявена едва след аутопсията.

Близките на Джексън умоляват медиите да ги оставят на спокойствие в този тежък за тях момент.

Майкъл Джексън трябваше да направи уникално завръщане с дълга серия от концерти следващия месец в зала O2 Arena в Лондон.

Очевидно е, че в следващите няколко дни, смъртта на Краля на Поп-а ще бъде водещата музикална новина в света. Ще се появяват различни версии за причината, независимо от официалните резултати от аутопсията. Очакваме и люта битка сред наследниците на голямото състояние на Джако.

Много музиканти вече изразиха своето съжаление от смъртта му, като от рок средите най-активни са китаристите СЛАШ и ЕДИ ВАН ХАЛЕН. Първият участва в парчетата на Джексън  'Black or White' и 'Give In to Me', а Еди удари убийствено соло (на снимката долу) на 'Beat It'. 

Beat It

За 45 години кариера, Майкъл Джексън издаде 68 сингъла, 10 солови студийни албума,  1 концертен, 64 компилации и 4 албума с ремикси.

'Thriller' (1982) – 6-ият албум на Джексън се превърна в най-продавания на планетата, с продажби надхвърлящи 109 милиона копия. 

Източник: antimusic.com