НУНО БЕТЪНКОРТ от EXTREME е новият китарист на РИАНА

17 Ноември 2009
news page

Дълги години се чудехме, как нашият приятел Иван Лечев от ФСБ работи и като сценичен китарист на Лили Иванова, а сега получаваме нов удар.

Нуно от Extreme ще бъде водещият китарист на певицата Риана на турнето й през 2010. (виж въпросната кака най-долу

"У нас, в къщи, често си пускаме  Риана. Аз наистина много я харесвам като изпълнител, но когато ми предложиха да й стана китарист - първата ми мисъл бе, че няма кой знае колко китара в нейната музика, така че едва ли ще бъде подходящо за мен." - обяснява китаристът в своя MySpace

Агентът, от който дошло предложението, обаче, пуснал на Нуно мостри от това, което РИАНА искала да постигне като звук на живо и китаристът на EXTREME реагирал:

"Уау, това е доста рок - много хеви и фънки! Удари ме в челото и разбрах, че това е МОЕТО нещо - моят стил. С огромно удоволствие и възбуда ще свиря някои от най-хубавите й песни в хеви версия."

Когато задал логичния въпрос, 'но защо Риана иска да звучи по-твърдо на живо', агентът (Тони Бруно) му отговорил, че певицата много харесала групи като Paramore и Linkin Park и желаела да се представи в по-рок светлина на предстоящото си турне.

"Не, това НЕ означава край на Extreme. Още в началото на 2010 ще издадем концертно DVD и CD, а също възнамеряваме да пишем нови песни през цялата година. Направихме чудесна обиколка на света с последния ни албум 'Saudades dе Rock'....и смятаме да се върнем." - завършва Бетънкорт.

Преди да възобнови Extreme през 2008-ма, той участва в проекта Satellite Party на Пери Фарел. 

РИАНА

Източник: sleazeroxx.com