ПОЛИЦИЯТА спира концерт на OBITUARY в Екуадор

11 Февруари 2010
news page

Действието се развива в град Куенка (виж снимката правена от Андрей Владов долу)!

Тревор Перес - китаристът на дет метъл шайката от Флорида обяснява случилото се така:

"Местната полиция дойде и ни спря още на саундчека. Фенове се бяха струпали отвън и чакаха под силния дъжд в продължение на повече от три часа. Ние, Obituary трябваше да се качим на сцената в 14:30 за начало на концерта, но поради закъснение от страна на фирмата, която подсигуряваше звука на събитието, до 15:30 дори не бяхме започнали звуковите проби."

"Когато най-после все пак се опитахме да ги направим, полицаите решиха да влязат вътре и да спрат цялото шоу. Казаха, че организаторът на концерта не бил извадил съответните разрешителни за провеждането на такова нещо. Никой не ни обясни официално, за какви документи точно става дума, но така или иначе, концертът беше отменен."

Световно известен факт е, че метъл феновете в Латинска Америка са сред най-дивите, както е известно и това, че полицаите в този район на планетата не обичат много да се шегуват. Въпреки това, на малката снимка се вижда, че участъткът в Куенка е доста весело оформен отвън!

"Obituary бяхме готови да свирим, но ни спряха. Адски съжаляваме за феновете, някои от които бяха пътували с часове, за да ни гледат. Надяваме се в скоро време да можем да свирим в Екуадор." - завършва Перес!

на снимката: изглед от Куенка

CUENCA

Източник: metalunderground.com