BREAKPOINT - най-яката нова българска рок група!

01 Март 2010
news page

Това е резултатът от АКЦИЯТА на радио Тангра Мега Рок!

Тя продължи близо месец, като премина през две нива. Групите, класирани на първите 10 места при масовото гласуване в сайта на радиото продължиха във втората фаза, в която право на глас имаха само слушатели, регистрирани във форума. Гласуването приключи в 10 сутрина днес, понеделник – 1 март 2010.

BREAKPOINT спечелиха 33% от гласовете, като изпревариха на косъм BOOZE BROTHERS (30%), DEFAULT (17%) и SICKFLAG (14%)! 

BREAKPOINT ще са първата група, която ще се качи на сцената в зала 'Универсиада' на 24 март в БЪЛГАРСКИЯ РОК КОНЦЕРТ НА ГОДИНАТА, а след тях - три знакови за своето поколение групи - ЕР МАЛЪК, INSMOUTH и ODD CREW.

BREAKPOINT

BREAKPOINT съществуват от октомври 2007. Главен двигател на групата е роденият в Етрополе Дидо Пешев - един от най-обещаващите млади китаристи на българската алтернативна рок сцена! Още преди две години, китарната легенда Иван Лечев потупа енергично Дидо по рамото, след изпълнението на Breakpoint на финала на конкурса Jack Daniel's battle of the bands 2008.

Вокалите и текстовете на групата са дело на родения в Добрич, Стоимен Стоянов. Важна част от групата са и Пламен Иванов - бас и Любомир Томов - барабани.

BREAKPOINT цитират като свои основни влияния групи като Chevelle, Deftones,Karnivool,Sevendust, Dark New Day, Tool, Amplifier. Дали е така? Елате да проверите на 24 март в зала 'Универсиада'. Билети се продават в Ticketstream.bg и Eventim.bg.

  
БЪЛГАРСКИЯТ РОК КОНЦЕРТ НА ГОДИНАТА се организира с приятелското рамо на Jack Daniel's и супер съдействието на Tuborg!    

Източник: radiotangra.com