SHEEP ON DRUGS - Лий Фрейзър

18 Април 2007
news page
"Нашите фенове сякаш са отлъчени от обществото хора, търсещи по-различното, и вероятно откриват в музиката ни именно това нещо."

Британските индъстриъл/пънк нихилисти Sheep on Drugs пристигат в София за първи път в кариерата си за концерт на 20 април заедно с еднократно възкръсващите Babyface Clan, подвизаващите се в Лондон Imbeciles & The Poison Umbrella и младите столични енергийни вампири Lovers of the Bomb. По този повод, вокалистът на Babyface Clan Насо Русков проведе словесен телефонен дуел с ексцентричния лидер на Sheep on Drugs Лий Фрейзър два дни преди шоуто...

Насо Русков: Как е времето в Лондон?

Лий Фрейзър: Прекрасен ден - все едно сме в средата на юли.

Н. Р.: Какво правиш в момента, освен че даваш интервю?

Л. Ф.: Стягам си багажа и се готвя за заминаването ни за България утре.

Н. Р.: Какво ново около Sheep on Drugs? Знаем, че наскоро издадохте сборния си албум "Best of a Bad Bunch" и ...?

Л. Ф.: Имаме някои разногласия с издателите ни, Invisible Records, и се опитвам да ги изгладя. Следващият ни албум придобива все по-завършен вид - около 2/3 от материала са готови - и възнамеряваме да го издадем до края на годината, без значение как ще се развият нещата с Invisible Records.

Н. Р.: Някои хора, чувайки името ви ("дрогирана овца") и виждайки емблемата ви с овцата със спринцовките, се притесняват, че сте група, пропагандираща наркотици...

Л. Ф.: Не, не, ни най-малко! Точно обратното е. Вижте името на групата - нима някой иска да е овца!? Ако името изобщо означава нещо, то е насочено против наркотиците. Просто трябва да се позамислите за собственото ви отношение към дрогата. Това е и нашата цел - да провокираме мисленето.

Н. Р.: Кои са най-добрите моменти в кариерата ти досега?

Л. Ф.: Труден въпрос. Реално погледнато, досега винаги всичко е било чудесно. Все пак мисля, че най-доброто предстои - очаквам с нетърпение новия ни албум и... Наистина, не мога да се сетя за нещо негативно.

Н. Р.: Знаем, че Дънкан Екс (съосновател на Sheep on Drugs) си има собствено студио за татуировки, а съставът на бандата в момента се състои само от теб и Джони Бордън. Къде намери тази дама?

Л. Ф.: В един нощен клуб. Видях я, хареса ми как изглежда и се сприятелихме, а и се оказа, че е много добър клавирист.

Н. Р.: Интересуваш ли се от съвременната британска музикална сцена?

Л. Ф.: Да. Последно ми направи добро впечатление една млада група, The Shanklin Freak Show. Иначе смятам, че мейнстриймът е пълен боклук. Звукозаписните компании губят много пари от тегленето на музика от Интернет, ето защо не смеят да рискуват - просто гледат какво е било номер едно през изминалата седмица и на базата на това подписват с друга група, звучаща по абсолютно същия начин. С други думи, за мен истинска мейнстрийм сцена не съществува. Предпочитам ъндърграунда.

Н. Р.: На концертите ви се събира доста колоритна публика. На какво се дължи това, според теб?

Л. Ф.: Нашите фенове сякаш са отлъчени от обществото хора, търсещи по-различното, и вероятно откриват в музиката ни именно това нещо.

Н. Р.: Ще изсвирите ли хитовете си в София?

Л. Ф.: Да, абсолютно - всички стари парчета, както и някои по-нови.

Н. Р.: Окей, ще се видим в петък.

Л. Ф.: Нямам търпение!

Права: Тангра Мега Рок

Източник: