MARILYN MANSON - Брайън Уорнър

25 Юни 2007
news page
"Няма да ме разберете, ако слушате "Eat Me, Drink Me", но ще ви стане ясно какво е да имаш връзка с мен..."

Брайън Хю Уорнър - 38-годишният американски певец и музикант, известен по целия свят под псевдонима Мерилин Менсън, представи актуалния си албум, "Eat Me, Drink Me", и разкри душата си пред слушателите на Тангра Мега Рок и читателите на radiotangra.com само седмица преди да закрие фестивала "Арена Музика 2007" в София. Както е известно, Marilyn Manson ще изнесат шокиращ концерт на стадион "Академик" на 4 юли, "придружавани" от бруклинските принцове на мрака Type O Negative и родните индъстриъл метъл зверове Alien Industry...

Васил Върбанов: Хей, мистър Менсън, как си?

Мерилин Менсън: Здрасти, чувствам се прекрасно.

В. В.: Как протича наскоро стартиралото европейско турне на Marilyn Manson?

M. M.: По-добре, отколкото очаквах. Преминах през един от най-тежките периоди в живота си, докато правех новия си албум, а сега изживявам едни от най-прекрасните си моменти. Седя си по бельо, във ваната ми ме чака голо момиче...

В. В.: Преди около година плъзнаха слухове, че се отказваш от музиката и ще се концентрираш над рисуването...

M. M.: Тогава не го съзнавах, но сега, поглеждайки назад, мога да кажа, че бях в лош етап от живота си. Опитвах се да разбера кой искам да бъда и с какво да се занимавам. Смятах, че в предишните си албуми съм казал всичко, което имам да казвам, и че не е добре да бъда себе си, имайки предвид в каква ситуация бях изпаднал... Вече не ми харесваше да бъда себе си. Тогава, обаче, композирах няколко песни, в които описах този период от живота си, започнах да пея и отново се концентрирах над ролята си на вокалист... може би дори повече от преди. Освен това, заимствах всичко, което научих покрай рисуването и останалите ми занимания, за да мога да комуникирам по-добре с хората.

В. В.: Навремето, когато постави началото на проекта Marilyn Manson, попадна в центъра на внимание по целия свят с шокиращия си имидж. Сега, обаче, през 2007 г., има толкова много други шокиращи неща - войни, видиотени президенти... Къде откриваш предизвикателства в наши дни?

M. M.: Трябваше да си отговоря именно на този въпрос - да разбера какво остава да бъде казано. Светът е жертва на самия себе си, така че няма смисъл да го атакувам. Като че ли хората най-сетне започнаха да признават очевидното, чието съществуване се страхуваха дори да видят, така че най-трудното нещо за мен остана да говоря за собствените си чувства. Това и сторих в новия си албум. Смятах, че чрез това предизвикателство ще успея да се докажа пред себе си. Именно тогава осъзнах, че да бъда себе си е може би най-трудната задача, която някога съм си поставял.

В. В.: В крайна сметка, доволен ли си от новия си албум?

M. M.: Мисля, че едва сега успях наистина да шокирам хората, като им показах, че и аз имам чувства, присъщи и за тях, ето защо албумът се приема изключително добре навсякъде. Шокиращи са тези неща, които се загнездват в съзнанието ти и те вълнуват.

В. В.: Можем ли да кажем, че "Eat Me, Drink Me" е най-личното ти издание досега?

M. M.: Ако го слушате внимателно, ще ме опознаете максимално като човек. Няма да ме разберете, но ще ви стане ясно какво е да имаш връзка с мен... което не е забавно за някои хора, хе-хе!

В. В.: След няколко дни изложбата ти, съставена от около 40 твои платна, ще бъде открита в немската столица Берлин. Къде се възприемат по-добре творбите ти - в Европа, в Щатите или считаш въпроса ми за глупав?

M. M.: Ха-ха, не - възприемат се еднакво добре и от двете страни на океана, което ме учудва. Чувствам се някак си разголен, когато се изразявам с подобни средства... Изобразителното изкуство е крайно субективно - или ти харесва, или не. По-различно е от музиката и именно това бе нещото, което осъзнах - че досега не съм създавал музика по този начин и че не трябва да променям стила си в новия албум, за да се харесам на хората, а просто да покажа нещо, което е оставало скрито досега. Изглежда, това се приема еднакво добре по целия свят, което ме учудва, защото смятах, че картините ми ще бъдат разбрани по-добре, тъй като не са обременени от езикова бариера. Явно някак си успях да превъплътя чувствата, които изразявах чрез рисуване, и в песните си. Не знам как стана... Може би просто бях себе си и не се страхувах да разкрия определени неща...

В. В.: Да поговорим и за предстоящия ти концерт в София на 4 юли. Това ще е първото ти шоу в страната ни. Знаеш ли нещо за България?

M. M.: Ами... Знам, че е в онзи край на света, откъдето е Дракула, хе-хе!

В. В.: Всъщност, Румъния е леко на север от нас... На концерта ви тук ще свирите заедно с Type O Negative. Запознат ли си с музиката им?

M. M.: Да, били сме на една сцена и преди, но не помня точно кога... Като че ли бе в началото на кариерата ми. Много добре се разбирахме с певеца им, Питър Стийл. Притежава същото саркастично чувство за хумор като мен.

В. В.: А има ли някоя група, с която не би излязъл на една сцена?

M. M.: Не. Не мисля, че бих позволил нечия скапана музика да влияе на решенията ми.

В. В.: Колко пъти са ти задавали въпроси от типа на: "Хей, Брайън, харесваш ли секса?"

M. M.: Ха-ха-ха, всеки ден! Хората имат различна представа за мен, тъй като никога не се ограничавам по отношение на каквото и да било. Това е единственият начин, по който животът не ми доскучава.

В. В.: Последен въпрос. Какво обичаш най-много и какво мразиш най-силно в собствената си страна, Съединените американски щати?

M. M.: Отговорът е лесен - Мерилин Менсън. Това е и най-доброто, и най-лошото нещо.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: