AGATHODAIMON - Сатонис

15 Октомври 2007
news page
"Замисляме да направим стриптийз за дамите на 3 ноември в София!"

Китаристът Мартин Виклер, известен в метъл средите с псевдонима си Сатонис, представя новия състав на германската мелодична блек метъл машина Agathodaimon и следващия й студиен албум, достатъчно красноречиво озаглавен "Phoenix", както и предстоящото участие на секстета на фестивала 20 Years Nuclear Blast в София на 3 ноември 2007 г...

Васил Върбанов: Здравей, Сатонис!

Сатонис: Привет!

В. В.: Ще си говорим за предстоящия първи концерт на Agathodaimon в България, но преди това бих искал да те попитам и за следващия ви албум. Кога да го очакваме?

С.: Надявам се да сме готови до началото на следващата година. Доста се забавихме, най-вече заради няколко сериозни промени в състава на групата... Самият аз бях на път да напусна в един момент, тъй като всичко ми бе омръзнало. Просто нещата не вървяха така, както в началото. Сега, обаче, с актуалния ни състав, създаването на нова музика отново придоби смисъл. Движим се добре и се надяваме да издадем албума в началото на 2008 г.

В. В.: Това означава ли, че изминалите 3-4 години са били най-лошият период в историята на Agathodaimon? В края на 90-те също изпитахте доста сериозни сътресения, когато тогавашният ви румънски вокалист Влад Дракул отиде уж за малко в родината си и не успя да се върне в Германия заради визови проблеми...

С.: Да, имахме неприятности с Влад, но въпреки това атмосферата в групата бе добра. Винаги сме имали трудности и никога не сме били банда с късмет, но бяхме доволни от Agathodaimon, концертите, музиката ни... А проблемите през последните няколко години, които имахме с някои вече бивши членове, ми дойдоха в повече. Сякаш батериите ми се бяха изтощили и се нуждаех от спешно презареждане... Мисля, че със сегашния състав нещата най-сетне си дойдоха на мястото. Положителната енергия е налице и сме готови да издадем най-силния албум в историята си.

В. В.: Би ли представил новите членове на Agathodaimon?

С.: Единият е вокалистът Йонас Искариот. Добри приятели сме, познаваме се отдавна и съм щастлив, че е при нас, тъй като е уникален и силно мотивиран певец. Другият нов музикант в състава е китаристът Ян Янзон. В момента учи музика и е изключително талантлив, а и умира да свири на живо. От миналата година с нас е и басистът Тил, а клавиристът ни Феликс Валцер сигурно вече е познат на феновете ни, тъй като е с нас от последния ни албум, "Serpent's Embrace" (2004).

В. В.: Работното заглавие на новия ви албум е "Phoenix". Ще го запазите ли?

С.: Да, с почти пълна сигурност. Името носи в себе си няколко послания, основното от които е, че се завръщаме след близо 4-годишна пауза. Възкръсваме от пепелта като феникс.

В. В.: Да поговорим и за предстоящото ви посещение в София. Познаваш ли някой българин?

С.: Поддържам връзка с няколко човека от дълго време. Жалко е, че досега не сме свирили в България, но, доколкото знам, и други групи имат същия проблем - разстоянието от Германия до вашата част на Европа не е малко и би имало смисъл да го преминем само ако привличаме голяма публика, а ние едва ли сме най-известните музиканти в България. Ето защо е чудесно, че сега имаме възможност да се присъединим към всички тези велики банди на фестивала 20 Years Nuclear Blast Festival в София.

В. В.: Какво да очакваме от изпълнението на Agathodaimon на 3 ноември?

С.: Замисляме да направим стриптийз за дамите, ха-ха! Не, сериозно - опитваме се да свирим енергично и да предадем на публиката емоциите си, тъй като не просто свирим, а чувстваме песните си. Това ще е първата ни изява в България, така че ще трябва да изградим добро впечатление за себе си. Разбира се, ще има много движение по сцената, здрав хедбенгинг... Надявам се хората да останат доволни.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: