DEATH ANGEL - Марк Осегеда

28 Януари 2008
news page
"Говоренето е моята дарба, ха-ха-ха!"

Американските траш метъл ветерани от филипински произход Death Angel се завръщат с ултра-силен нов албум на 26 февруари 2008 г. Вокалистът Марк Осегеда се включи пряко по Тангра Мега Рок, за да представи "Killing Season" и работата по него, какво е да записваш траш с продуцента на Rush и Foo Fighters... и какво, по дяволите, е толкова смешно в мисълта за възраждането на The Organization.

Васил Върбанов: Марк, как си?

Марк Осегеда: Прекрасно!

В. В.: Защото си много доволен от новия албум на Death Angel ли?

М. О.: О, боже - повече от доволен съм! Зверски ентусиазирани сме и нямаме търпение да започнем да свирим новите парчета на живо!

В. В.: Изминаха близо 4 години от албума на завръщането ви. Можем ли да кажем, че "Killing Season" е по-добър от "The Art of Dying" (2004)?

М. О.: Абсолютно! По-добър е във всяко отношение - и като продукция, и като музика, и от гледна точка на настроението ни в момента.

В. В.: Продуцент на новия ви диск е Ник Раскулиенц, работил с групи като Stone Sour. Защо се спряхте на него?

М. О.: Феноменален е! Записал е последните албуми на Stone Sour, Foo Fighters, Rush... Търсехме продуцент, който да успее да улови духа ни и плътния ни звук - все пак, ние сме най-вече концертна банда. Данко Джоунс (лидер на канадската група Danko Jones), който е наш приятел, работеше с Ник. Малко преди това му бях подарил суетшърт на Death Angel и веднъж той отишъл с него в студиото. Ник го видял и възкликнал: "Death Angel!" Грабнал китарата и засвирил рифа от песента ни "Seemingly Endless Time". Данко драсна по един и-мейл до мен и китариста ни Роб Кавестани и ни описа случката. Точно в този момент се оглеждахме за продуцент, графикът ни съвпадна с този на Ник и така записахме новия си албум с него.

В. В.: Работихте в студиото на Дейв Грол от Foo Fighters, нали?

М. О.: Да. Дейв е запален метъл фен, а и студиото му - Studio 606 - е страхотно. Преживяването беше вълшебно.

В. В.: Да поговорим и за предстоящия ви видеоклип. Доколкото знам, става дума за парчето "Sonic Beatdown", нали?

М. О.: Да, решихме да въведем хората в новия ни материал с тази песен. Тя е тежка, но същевременно е и идеална за концертни изпълнения, затова се спряхме на нея. Не искам обаче феновете да остават с впечатлението, че това е най-тежкото парче в албума - в никакъв случай. Това е просто... заразително парче!

В. В.: А какво ново се случва в прочутата траш метъл сцена в Бей Ериа?

М. О.: Всичко ври и кипи! Непрекъснато излизат нови албуми, появяват се нови групи, все повече хора идват на концертите... Тук е моментът да кажа, че ще спретнем голямо парти по случай издаването на "Killing Season" на 29 февруари, а заедно с нас като съпорт ще излязат Forbidden!

В. В.: В началото на 90-те, след разпадането на Death Angel, колегите ти създадоха The Organization - една никак не лоша банда. Не се ли страхуваш, че сега, след като Death Angel отново се събраха, останалите може да поискат да възродят и The Organization?

М. О.: Ха-ха-ха, не! Ха-ха-ха-хаааааааааргх-харгх-аргх... Ха-ха-ха-хаааааа!

В. В.: Звучиш като един изключително щастлив човек!

М. О.: Да, винаги съм бил такъв. Говоренето е моята дарба, ха-ха-ха!

В. В.: Не само говоренето, но и пеенето. Коя от песните в новия ви албум ти бе най-трудна за изпяване?

М. О.: Хммм... Като че ли "When Worlds Collide" бе голямо предизвикателство за мен, но в добрия смисъл на думата - опитах се да направя неща, които не бях пробвал до този момент.

В. В.: Имал ли си модели на подражание?

М. О.: Ако щете вярвайте, но любимият ми вокалист на всички времена е Бон Скот. Разбира се, има и други - Ози Осбърн, Робърт Плант, Фреди Мъркюри... Харесвам всякаква музика.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: