ВОЙНАТА във FOREIGNER изглежда ПРИКЛЮЧИ

27 Март 2013
news page

Лидерът на FOREIGNER - МИК ДЖОУНС и бившият вокалист ЛУ ГРАМ ще се качат за първи път от 10 години насам заедно на една сцена.

Събитието ще се случи на 13 юни в Ню Йорк на церемонията по въвеждането им в Залата на Композиторската слава.

С това очевидно ще приключи дългата война между двете основни фигури в историята на една от най-успешните рок групи.

Признанието е за написването на хитове като 'Feels Like The First Time', 'Cold As Ice', 'Hot Blooded' и 'Juke Box Hero'.

ЛУ ГРАМ споделя пред Artisan News:

Обадих се по телефона на Мик за първи път от повече от 10 години. Звучеше добре - здравето му се е подобрило значително.

Не беше чак толкова трудно, предвид факта, че получаваме признанието като композиторски тандем. Обадих му се, за да го поздравя, след което той също ме поздрави.

И на двама ни беше ясно, че от нас ще се очаква да изпълним заедно няколко песни и веднага започнахме да го обсъждаме. Беше забавно.

ЛУ ГРАМ напусна FOREIGNER през 2003 и като основна причина изтъкна проблемите на китариста с алкохола. Няколко години по-късно, в интервю за Smashing, той сподели, че ДЖОУНС умишлено го е изиграл, като успял да заличи името му от авторските права върху супер хита  'I Want To Know What Love Is'.

Състават на FOREIGNER от 2011 с певеца КЕЛИ ХАНСЕН, той определи като “подвеждаща реклама”.
 
Направил си е нова група и я е нарекъл Foreigner. Е, браво, но докато не пея  аз, това НЕ е Foreigner.”

От своя страна, ДЖОУНС изтъкна, че има достатъчно причини да продължи под името FOREIGNER:

През 90-те, двамата с Лу почти не се виждахме. Усещах, че той е много по-заинтересован от соловата си кариера. Борих се дълго, защото исках да възродя Foreigner и да представя групата така, както тя заслужава.”

Миналата година, ДЖОУНС получи инфаркт, а ГРАМ пък се оперира от тумор на мозъка още през 1997 и продължава и до днес да пие лекарства против диабет.

На церемонията в Ню Йорк през юни, в Залата на Композиторската слава ще бъдат въведени и СТИВЪН ТАЙЛЪР и ДЖО ПЕРИ от AEROSMITH.

Източник: classicrockmagazine.com