BROND – 'Graveyard Campfire' (2018)

23 Април 2018
BROND – 'Graveyard Campfire' (2018)
  • Лейбъл: self-released
  • Издаден: 2018
  • Aвтор: Иван Шентов
  • Оценка:

Да поговорим за новия албум на BROND! Чакахме го дълго, много дълго, но чакането май си струваше. 

BROND са от онези групи, за които изключително се радвам, че имам възможност да следя и наблюдавам отблизо. Освен че са големи пичове, тези четиримата правят нещо пълно с живот, в което вярват. Въпрос на време беше да изкарат и първия си дългосвирещ, дълго чакан албум.
 
Има милион различни начини да напишеш, запишеш и издадеш плоча. След 'Feint' - ударното ЕР от 2015 - BROND буквално построиха 'Graveyard Campfire' пред очите ни. Пред мен са осем парчета, всяко от които е многократно тествано, доказвано и извоювано пред публика. 
 
Велико!
 
Енергията на BROND на живо е нещо забележително. Не съм изненадан обаче, че момчетата са успели да преведат това наелекризиращо усещане и на плоча. Да, 'Graveyard Campfire' го има и на плоча, която горещо препоръчвам да си купите, защото е велико да държиш в ръцете си парче винил с адекватна и актуална музика от Страната на чудесата!
 
Албумът влиза с шамар (буквално) – положението е “Kvo be brato?!” 
 
След ударното интро 'Enter Shamari' положението натежава значително с 'Harvest the Sun' и 'Failure'. Следва личният ми фаворит за момента – 'Impossible Downhill' – изключително зареждащо и дори оптимистично парче и текст! 
 
След първата половина първият пълнокръвен албум на софийската четворка става все по-надъхващ и общо взето до края предлага най-доброто, на което BROND са способни – салата от рифове и високоенергийни счупени аранжименти. 
 
Никога не съм се замислял специално за това докато съм гледал бандата на живо, но истината е, че BROND имат супер смислени текстове. В това отношение най-добрият начин да прекараш един час в компанията на този албум е да си вземеш една от стоте плочи и да се накефиш на цялостното аудиовизуално преживяване, наречено 'Graveyard Campfire'. Можеш да си я купиш директно от бандата, която съвсем скоро тръгва на съвсем истинско европейско турне в поне 10 страни. 
 
Споменах ли, че е готино да си купиш плочата? Направи го!