Картина от тийнеджърските години на СИД БАРЕТ се продава на търг

18 Май 2021
news page

Невиждана досега от широката публика творба на СИД БАРЕТ ще бъде продадена на търг. Озаглавената "Оранжеви далии във ваза" картина е рисувана от съоснователя на PINK FLOYD на 15-годишна възраст.

В момента тя е собственост на неговия приятел от детските години - ФИЛ ХАРДЪН, но ще бъде представена за продажба в независимата аукционна къща "Чефинс" в Кеймбридж на 27 май.
 
Точно там, след смъртта на БАРЕТ през 2006, бяха продадени девет от по-късните му картини за общо 121 хиляди паунда, които бяха използвани за финансиране на обучителни програми за изкуство за деца.

Очакванията са "Далиите" да бъдат купени за сума между 3000 и 5000 паунда. 
 
Първите си стъпки като художник БАРЕТ прави под погледа на бащата на ХАРДЪН, който е негов учител по рисуване в мъжката гимназия в Кеймбриджшър.

Бъдещият певец на PINK FLOYD, чието истинско първо име е РОДЖЪР, бил сред най-добрите ученици, а точно тази картина често била излагана за пример на стената в класната стая.

След завършване на гимназията, РОДЖЪР БАРЕТ продължава обучението си в лондонския колеж по изящни изкуства "Кембъруел", след коет с друг приятел от детинство и съсед - РОДЖЪР УОТЪРС основават PINK FLOYD.
Източник: loudersound.com