РИЧИ БЛЕКМОР потвърди завръщането си в рока - през юни 2016

06 Юли 2015
news page

РИЧИ БЛЕКМОР потвърди мълвата, че възнамерява да се завърне към рока след 2 десетилетия отдадени на средновековната музика с проекта BLACKMORE'S NIGHT.

В него той работи с жена си КЕНДИС НАЙТ и, както ви съобщихме, дори ще издаде новия албум 'All Our Yesterdays' на 18 септември. И все пак, легендарният бивш китарист на DEEP PURPLE и RAINBOW за първи път официално обяви намерението си да свири отново рок. 

Само за няколко дни през юни.” - подчертава БЛЕКМОР в интервю за френския вестник Le Parisien.

Все още не съм решил, с кои хора искам да работя по този проект. Имам добра представа, кои са идеалните кандидати, но няма да е честно да ви кажа каквото и да било по този въпрос. Точно след месец ще знам със сигурност, кой ще влезе в новата група, с която ще свирим парчета на Deep Purple и Rainbow. Най-вероятно ще направим три или четири концерта през юни.”

БЛЕКМОР, който днес е на 70 години, разпусна RAINBOW през 1997, за да направи BLACKMORE'S NIGHT. Незабравимите му години в DEEP PURPLE бяха от 1968 до 1975 и след това отново от 1984 до 1993, а приключението RAINBOW също продължи в два епизода - 1975-84 и 1993-97.

Напоследък, негови колеги и от двете групи започнаха да говорят, че РИЧИ планирал да свири отново рок. Всъщност, според ДЕЙВИД КОВЪРДЕЙЛ, новият албум на WHITESNAKE с кавъри на PURPLE бил резултат от провалените планове да се събере отново с великия китарист.

Междувременно, ДЖО ЛИН ТЪРНЪР, вокалистът на RAINBOW (1980-84) и на DEEP PURPLE (1989-92) най-усилено говореше за възможността БЛЕКМОР да се върне към света на рока, но китаристът има друго мнение по отношение на съвместната работа:

Мисля, че ДЖО няма да участва в това приключение, но все още не знае. Той си има свои проекти. Правил съм хубави песни и албуми с него, като 'Street of Dreams’ например. Смятам да направя смесена банда, обаче, известни музиканти заедно с някои не чак толкова прочути. В такова настроение съм в момента и вие сте първите, пред които говоря за това.”

Очакваме подробности...


 

Източник: http://ultimateclassicrock.com/