Община 'КАВАРНА' е готова да смени организаторите на РОК ФЕСТИВАЛА

21 Януари 2016
news page
Утре – 22 януари, изтичал срокът, който кметът на Каварна, Нина Ставрева (БСП) е дала на промоутърската фирма Bulgarian Live Music за отговор относно подготовката на тазгодишното издание на рок фестивала в морския град.
 
Това стана ясно на пресконференция, която дадоха във Варна кметът на Каварна, Нина Ставрева и началникът на отдел „Култура” Стоян Койнов, съобщава сайтът www.Dobrich.Topnovini.com.
 
Целта на пресконференция e била да се опровергаят твърденията, че рокът в Каварна ще умре, че рок фестивал в Каварна няма да има, а Общината иска да изгони рок обществото.
 
Рок фестивал в Каварна ще има. Заявявам го категорично и той ще бъде на нивото, което очакват феновете”, е заявила Нина Ставрева. Тя е подчертала, че нито за миг не е стоял въпросът за това рок традициите в Каварна да не продължат. „Онова, което е постигнато до момента, ще остане факт. За него говорим с уважение и надграждаме”, е заявил кметът.
 
От началото на декември тя била изпратила три писма до компанията – организатор на рок фестивалар Bulgarian Live Music с искане за среща. Имало и многократно уговаряни срещи, които от фирмата отменяли в последния момент. На писмата все още нямало получен отговор. „Силно се надявам, че това поведение на фирмата не е продиктувано от местни незадоволени политически интереси”, е заявила Нина Ставрева.
 
Тя е обявила, че ако в дадения срок не получи отговор, Общината ще се обърне към друг промоутър. Вече имало водени разговори с такива, включително и от чужбина. 

Още...
 
В края на 2015, г-жа Ставрева даде екслузивно интервю по радио ТАНГРА МЕГА РОК за своите виждания за рока.
 
 

 

Източник: dobrich.topnovini.com