SUBDIBULA stream new version of 'Bavno'

23 February 2024
news page

СУБДИБУЛА направиха премиера на 'Бавно' - слушайте в клипа долу.

Българската група се връща след тридесет и три години към едно от най-емблематичните си парчета с напълно нов аранжимент и мекия, артистичен глас на Ели Раданова.

Песента никога не е била просто любовна, а по-скоро е за любовта, която остава след любовта. За вечността, за носталгията към бъдещето. За бягството от това, което сме, към онова, което искаме да бъдем, без това да е възможно!” - споделя ВЕНЦИ ДРЕНИКОВ, който е един от авторите.

На другия съавтор, ПЕТЪР ЧУХОВ, песента дължи мистичното си звучене.

'Бавно' дава име на първия албум на СУБДИБУЛА и през 1991-92 е най-пусканата им песен в националния ефир. Но тогава така и не я изпълняват на живо, тъй като току-що са се отказали от сценични изяви и са се отдали само на звукозаписна дейност.

В новия запис на песента  участват Ели Раданова (вокал), Венци Дреников (клавишни, вокал), Петър Чухов (китара), Момчил Борисов (бас) и Божо Тренков (ударни).

Видеоклипът е изработен колективно от Snowmen in the rain с кадри, заснети по време на лятната творческа почивка на групата в Каварна през 2023.

"Той изглежда прашен, дефектен и неравен, каквито най-често са пътищата в живота ни и задачата му не е да се хареса, а да потопи слушателя с образите си в атмосферата на песента."

'Бавно' ще бъде включена като бонус трак в новия албум на групата, който се очаква да излезе през есента на 2024.

 

Source: RadioTangra.com