HOUS OF PAIN in Sofia - SPIRIT of Burgas 2011 warm up

05 Юли 2011
news page

HOUSE OF PAIN, Нокаут, Illmate
05.07.2011, зала 'Христо Ботев', София

текст: Йордан Михайлов - Дългия, снимки: Николай Илиев - Мечката


Преди почти 3 години, на по-малко от километър от зала 'Христо Ботев', Снууп Дог изпя 'Jump Around' за огромно удоволствие на феновете си. Тогава си помислих: "А колко ли хубаво ще е някой ден да чуем парчето в оригинал”.

Вторник вечер е. Чакането свърши. Най-после имах щастието да видя една от любимите си групи от ученическите ми години - HOUSE OF PAIN. Те подгряха фестивала Spirit of Burgas 2011 по възможно най-добрия начин. В зала 'Христо Ботев' бе горещо и в прекия, и преносния смисъл.

HOP

Веднага след качването си на сцената още с втората си песен 'Ирландската Гордост' върнаха жеста към Snoop Doggy Dog и изпяха 'Next Episode' допълнено с по-втвърдена версия на една от най-популярните си песни 'Shamrocks and Shenanigans (Boom Shalock Lock Boom)'.

HOP

След още няколко класически песни като 'Put on Your Shit Kickers' и 'Just Another Victim', ЕВЪРЛАСТ и компания, разбрали за проваления  наскоро друг фестивал, решиха да зарадват феновете на класическия хип хоп и рап.

Сигурен съм, че моят приятел БИ РИЪЛ ще се радва  да ви поздравя от негово име” - и изпълниха една от класиките на Cypress Hill за огромна радост на публиката.

Всички в залата, обаче, очакваха това, за което бяха дошли, а именно да изригнат на 'Jump Around' и когато дойде моментът, залата се разтресе и заподскача. Трудно е да описваш концерти, музика и подобни изживявания, но мисля, че всеки бил в залата тази нощ и подскачал на воля ще носи това чувство поне до август.

HOP

След мощните подскоци и кратка почивка, HOUSE OF PAIN се върнаха отново на сцената, този път с малко по-спокоен репертоар основно от самостоятелните проекти на ЕВЪРЛАСТ.

'White trash beautiful' премина в 'Ends', последвано от най-известното парче от соло кариерата на Whitey Ford - 'What is like'.

(Whitey Ford е артистичният псевдоним на Everlast кръстил се е на любимият му бейзболен играч, известен питчер на Янкийс от близкото минало).

HOP

'Put your lights on' е последната песен изпята и от голяма част от феновете прегърнати и със запалки в ръка. Вслушали се явно в съвета от последната песен, орагнизаторите запалиха осветлението. Че на феновете не им се тръгваше от залата стана ясно и на Дани О’Конър.

Въпреки осветлението зазвуча, 'I ain’t going out like that' на Cypress Hill и ги остави да танцуват...

HOP

Източник: