AGNOSTIC FRONT - Роджър Мирет

11 Януари 2011
news page
За новия албум 'My Life, My Way', за хардкора, за моторите и по принцип...

'My Life, My Way' - 10-тият студиен албум на кралете на NYHC излиза официално на 4 март 2011 от Nuclear Blast/Wizard.

Както съобщихме наскоро, двете икони от Agnostic Front - Вини Стигма и Роджър Мирет участват с гост вокали в 'New Breed' - най-новия сингъл на LAST HOPE, чийто основен вокалист е Ал.Бояджиев от Тангра Мега Рок.

А сега, той говори с РОДЖЪР в едно екслузивно интервю.

едно интервю на Александър Бояджиев

ЗДРАСТИ РОДЖЪР, КЪДЕ СЕ НАМИРАШ?
У дома съм в Аризона – с децата, почивам си, направих няколко интервюта, а след това ще ходя на работа. Наслаждавам се на живота в Аризона.

И КАК Е ЖИВОТЪТ В АРИЗОНА, КАК Е РАБОТАТА?
Работата ми е много мръсна, ха ха! Работя в бодишоп – всъщност е много забавно, защото работя върху моя Шевролет от 1954-та, правя някои модификации върху шасито – неща с които обичам да се занимавам.

Обичам да работя и по моите мотори, аз съм Харли Дейвидсън механик. Обичам да правя коли – преработване и създаване на хот-роди и поръчкови автомобили.

ОТДАВНА ЗНАМ, ЧЕ СИ МНОГО НАВЪТРЕ В ХОТ-РОД КУЛТУРАТА И ХАРЛИ ДЕЙВИДСЪН. ИМАТЕ СЪЩО И КЛУБ?
Да, автоклуб Rumblers, който имаме тук в Америка. Имаме и два клона в Германия и още един в Люксембург. Също два клона и в Италия. Това е наистина нещо много хубаво – страхотно хоби.

AF 2011

ДОБРЕ, НЕКА СЕ НАСОЧИМ КЪМ ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ТОВА ИНТЕРВЮ – ВАШИЯТ НОВ АЛБУМ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА 4 АПРИЛ ОТ NUCLEAR BLAST, БИ ЛИ НИ КАЗАЛ НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА НЕГО?
Да наистина, много се вълнувам по повод излизането на ‘My Life, My Way’. Работихме върху него по време на последните ни две европейски турнета – направихме цялата пре-продукция по време на турне, купихме си апаратура за това и започнахме да композираме парчетата.

Мисля че този албум е една перфектна комбинация от ‘Victim In Pain’, ‘Something’s Gotta Give’ и ‘Warriors’ – има елементи от всички наши предишни албуми. Сигурен съм, че истинските фенове на AF, ще го харесат много!

Има повече химни от които и да било друг наш албум. Това е един чистокръвен хардкор албум, записан по истински хардкор начин – много истински “натурален” саунд, просто традиционен хардкор. Много съм щастлив с резултата. 

ВСЪЩНОСТ ТОЧНО ТОВА ИСКАХ ДА ТЕ ПОПИТАМ – ДАЛИ БЕШЕ ПЛАНИРАНО ДА НАПРАВИТЕ АЛБУМА ПО ТОЗИ НАЧИН ИЛИ ПРОСТО ТАКА СЕ ПОЛУЧИ? БРАТ ТИ ФРЕДИ КРИШЪН ГО ПРОДУЦИРА НАЛИ?
Фреди го продуцирa – както и предишния ‘Warriors’. Да, това е още една от причините, за да звучи толкова добре – моят брат отрасна заедно с Agnostic Front, така че никой не познава AF по-добре от него!

Той обича AF и винаги се старае всичко да работи максимално добре за AF. Много е горд с финалния резултат сега. Беше много горд и с факта, че беше продуцент на предишния албум ‘Warriors’ – това беше първата му продуцентска задача, когато го повикахме и сега го повикахме отново.

Когато чу парчетата наистина много ги хареса, но след студиото вече беше невероятно доволен. Много е хубаво да работим с брат ми, защото лично за мен, това е нещо като “семеен бизнес”. Той е олд скул хардкор, аз също – знаеш какво имам пред вид.

AF

КАТО ГОВОРИМ ЗА ФРЕДИ И MADBALL, СПОМНЯМ СИ НА ВРЕМЕТО, МНОГО МНОГО ОТДАВНА ПРЕЗ 1992 ИЛИ ’93-ТА, КОГАТО ЗА МОМЕНТ AF СЕ РАЗПАДНА И ВСИЧКИ КАЗВАХА - “ЕТО MADBALL СА СЛЕДВАЩОТО НИВО НА AF”, НО В ПОСЛЕДСТВИЕ ВИЕ ОТНОВО СЕ СЪБРАХТЕ И ВСИЧКО СТИГНА ТО ТОЗИ ЕТАП...
Да, но ти знаеш – аз направих тази пауза, защото исках да завърша училището на Харли Дейвидсън. Занимавах се с мотоциклети и исках да работя за Харли Дейвидсън и да взема диплома за това – което и се случи.

По това време аз свирих и с Agnostic Front и с Madball и когато спрях, на мое място дойде Хоя. След това Madball продължиха да се развиват и някак си се опитваха да намерят себе си с най-първия си албум – да, те наистина бяха наполовина Agnostic Front… но не може да се отрече, че те преминаха през този начален период, удържаха, наистина развяваха флага на Agnostic Front, но по техния си начин и с техния си собствен стил, и това в крайна сметка си беше Madball.

Те създадоха свой собствен стил и собствено звучене. Сега всеки върви по собствения си път и Madball са напълно независими от Agnostic Front – когато започваха обаче, това не беше така. Започна като проект със стари AF парчета, върху които брат ми по-късно изгради своята собствена група – и Хоя и Митц, и всички останали – те са велика банда, която прави велики неща и аз съм изключително горд с тях!
 
EТО ЧЕ И НОВИЯТ АЛБУМ НА MADBALL ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ NUCLEAR BLAST – ТИ ИМАШ ЛИ ПРЪСТ В ТОВА?
Да разбира се, аз свързах брат ми с Маркус, собственика на Nuclear Blast, който е голям фен и на Agnostic Front и на Madball. Седнахме заедно – аз, брат ми и Маркус и нещата се случиха. Много съм доволен, че сега с Madball сме в един лейбъл заедно. Знаеш, NB е основно метъл фирма, имат още няколко хардкор банди в каталога си, но основно са си метъл, така че е добре да имаме за “колеги” в лейбъла собствения ми брат и въобще нашето семейство AF / Madball.

ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ СКОРО ТРЯБВА ДА ВИДИМ ТУРНЕ НА ДВЕТЕ БАНДИ ЗАЕДНО, НАЙ-НАКРАЯ?
Не се знае – може и да се случи. Ние постоянно свирим заедно на отделни концерти и фестивали тук и там. Главният проблем е че винаги сме на турнета в различни периоди, в различни части на света. Ние сме две много активни групи, което не е толкова хубаво за мен и брат ми от гледна точка на това, че не можем да се виждаме толкова често, като семейство.

Когато аз съм в Европа, той е в Австралия или Америка, а когато той е в Европа - аз съм в Америка или Южна Америка. Всъщност ние направихме едно турне заедно в Латинска Америка, което беше страхотно и много забавно. Всичко това има нужда от много дългосрочно планиране.

Не се знае, кога ще се случи – Sick Of It All и Madball направиха едно турне заедно в Европа съвсем наскоро и то се получи страхотно.

А аз се опитвам, от много време насам, да събера заедно Sick Of It All, Madball и Agnostic Front за едно общо турне...

ОО – ТОВА БИ БИЛО НАЙ-ЯКОТО NYHC ТУРНЕ!
Да – би било велико, но никога не е оставало време до сега... може би някой ден ще се случи, надявам се!

AF
AF с Ал.Бояджиев на трип

ТИ ЖИВЕЕШ В АРИЗОНА ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ОТ AF СА СИ В НЮ ЙОРК – КАК СЕ ОТРАЗЯВА ТОВА НА ГРУПАТА И НАЙ-ВЕЧЕ НА РАБОТНИЯ ПРОЦЕС ПО ПОСЛЕДНИЯ АЛБУМ?
Е, това не е толкова трудно с новите технологии – композирането на е проблем, знаеш как става - всички имаме Макинтош компютри, нахвърляме някакви парчета, изпращаме ги един на друг с “garage band”, харесва ни, не ни харесва – нахвърлям текстове, изпращам обратно на Майк, Майк нахвърля бас линии и ми ги връща, праща и на Джо, Джо слага нови китари и т.н....

Можем да го правим по този начин много лесно, но сега не го направихме. Събрахме се наистина, по време на турне, обсъдихме новите идеи и започнахме да ги репетираме, записвахме всичко ново по време на саундчек... трябваше да ги почувстваме, защото иначе това няма как да стане по интернет и по дигиталния начин.

Така че отне ни малко повече време, защото те са в Ню Йорк а аз в Аризона, и обсъждахме и правихме парчетата, само когато бяхме заедно. По този начин се случва цялото композиране с Agnostic Front, както и с другата ми група The Disasters – защото там ситуацията е идентична - аз съм в Аризона, а останалите в Тексас.
 
ТИ СИ ОТИШЪЛ В АМЕРИКА МНОГО ОТДАВНА – ВРЪЩАЛ ЛИ СИ СЕ В КУБА ОТ ТОГАВА?
Не, не съм се връщал в Куба. Не трябва да забравяте, че моето семейство е напуснало Куба през 1969, в търсене на политическо убежище. Не са искали да имат нищо общо с Кастро, те са анти-Кастро, а когато си анти-Кастро, не е особено разумно да се връщаш при него.

Не че не съм искал да отида в Куба – цял живот имах кубински паспорт, но не можех да отида. Едва преди около 5 години станах официално американски гражданин и сега вече имам американски паспорт, така че вероятно мога да отида... В крайна сметка, такива са обстоятелствата - когато напуснеш родината си, търсейки политическо убежище, не мисля че е безопасно да се върнеш.

Все пак аз бях дете и не взимах тези решения, просто дете, което следваше родителите си.

AF
AF с приятели в София

И ЗА ФИНАЛ ЕДНО КЛИШЕ, НО ПРИ AGNOSTIC FRONT ТО Е НЕИБЕЖНО. ЗА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ, ЗАЩОТО АЗ НЕ ЗНАМ ДРУГА ПО-СТАРА АКТИВНА ХАРДКОР ГРУПА, ЗА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ КАКВО ВИ КАРА ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ГО ПРАВИТЕ И ОЩЕ КОЛКО ДЪЛГО МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРАВИТЕ?
Добре... нека и аз ти задам един личен въпрос, познавам те лично, така че нека обърнем същия този въпрос към теб -  колко дълго виждаш себе си замесен в хардкора?

АМИ... БИХ КАЗАЛ ЦЯЛ ЖИВОТ...
Ето, това е! Ако наистина обичаш тази музика и наистина влагаш цялата си страст в нея и наистина те е грижа за тази сцена, не би трябвало да има срок на твоята страст и любов. Би трябвало да бъде за цял живот. Ако прочетеш текстовете на новия албум – това не е нещо, за което само говорим или сме прочели нещо. Ние живеем този живот и ти го живееш също – много е трудно да си представиш себе си извън хардкор сцената. Така виждам нещата аз.

Би било много глупаво, да отидеш при баща си, например, и да му кажеш: “ей татко – искам да спреш да правиш това, което правиш – това, което обичаш да правиш, защото си стар!”

Истината е, че ние държим на това, което правим! Agnostic Front съществува от 3 десетилетия - 30 години! Това е много повече, отколкото могат да си представят много групи. Много хора, просто порастват и напускат или пък просто не са били достатъчно на дълбоко в това.

Това е нашата страст, нашите мечти, нашият живот. Не можем просто да се оттеглим и да обърнем гръб. И точно за това става дума в нашите текстове – фундаментални неща: семейство, уважение, гордост. Това са ценностите, с които живеем, това е животът ни – и не бихме отстъпили нито за миг!

права Тангра Мега Рок

Източник: