PARADISE LOST - Ник Холмс

07 Юли 2011
news page
За музиката, музикалните компании, скандала с News of the World и други...

PARADISE LOST са хедлайнери в първата вечер на KAVARNA ROCK FEST 2011 - петък, 15 юли.

Седмица преди това се свързваме по телефона с техния вокалист НИК ХОЛМС.

едно интервю на Насо Русков

ЗДРАСТИ НИК, КЪДЕ СИ?
Ами тук съм, в моето домашно студио. Работя по следващия ни албум.

СУПЕР. ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ, СЛЕДВАЩИЯТ ВИ СТУДИЕН АЛБУМ СЕ ПАДА НОМЕР 13-ТИ.
Да, доста албуми станаха.

ТАКА Е. А И ЦИФРАТА ВИ ПОДХОЖДА. КОГА ГОРЕ-ДОЛУ ДА ОЧАКВАМЕ АЛБУМА?
Не знам. Надяваме се да влезем в студио към края на годината и колкото ни отнеме, толкова. Ще гледаме да започнем записите в края на годината и ще видим как ще се развият нещата.

ЗЯ

ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ ВИЕ ЗАПАЗИХТЕ ПОЧТИ НЕПРОМЕНЕН СЪСТАВ. ЕДИНСТВЕНИТЕ ПРОМЕНИ БЯХА ПРИ БАРАБАНИСТИТЕ. КАК СЪУМЯХТЕ ДА ЗАПАЗИТЕ ГРУПАТА НЕПРОМЕНЕНА ТОЛКОВА ДЪЛГО ВРЕМЕ? ВЕРОЯТНО СТЕ МНОГО БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ.
Ами ние бяхме приятели когато създадохме групата. Не сме се събирали чрез обяви в списания или вестници. Бяхме си приятели и всички слушахме еднаква музика. Това е добра основа за създаването на една банда. Освен това обичаме да се смеем, сходното чувство за хумор е изключително важно в тези неща.

А И КАКТО ЗНАЕМ, ВИЕ, БРИТАНЦИТЕ, ИМАТЕ ДОСТА ДОБРО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР.
Е, не всички, но някои от нас, да.

ПОСЛЕДНИЯТ ВИ АЛБУМ ЗАСЕГА - 'FAITH UNITES US, DEATH DIVIDES US' – ИЗЛЕЗЕ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ. СПОРЕД ТЕБ С НЕГО ПОСТИГНАХТЕ ЛИ ТОВА, КОЕТО ИСКАХТЕ?
Ами, да. Албумът беше приет много добре. Смятам че ние самите сме най-критични към себе си. Ако не сме особено доволни от нещо никога не бихме очаквали феновете ни да го харесат. Имайки това предвид, турнето което последва издаването на албума бе успешно, на концертите имаше много хора. Освен това от музикална гледна точка смятам, че албумът звучи супер, така че, да, доволни сме.

НЕ ИЗДАДОХТЕ НИТО ЕДИН СИНГЪЛ ОТ НЕГО. СМЯТАШ ЛИ, ЧЕ В ДНЕШНО ВРЕМЕ ТОЗИ ФОРМАТ ПРАКТИЧЕСКИ Е МЪРТЪВ?
Ами, да. Защото вече можеш да си сваляш отделни песни от I-tunes и така нататък. Така че, поне що се отнася до метъл банди. Само видеклиповете си струват вече. Ние направихме видео към 'The Rise of Denial'. Смятам че за метъл групи няма смисъл да издават сингли. Ако си поп група, може би, но дори и тогава е прекалено. А когато имаш видеоклип  можеш да го пуснеш по телевизията. Сега според мен клиповете са по-важни.

PARADISE LOST СТЕ РАБОТИЛИ С НЯКОЛКО РАЗЛИЧНИ КОМПАНИИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ. В МОМЕНТА СТЕ СЪС CENTURY MEDIA, ТАКА ЧЕ НЯМА ДА ТЕ ПИТАМ ЗА ТЯХ, ЗА ДА НЕ ТИ СЪЗДАВАМ НЕПРИЯТНОСТИ...
Хаха!

ИНАЧЕ, ОТ ДРУГИТЕ ЛЕЙБЪЛИ, КОИ СПОРЕД ТЕБ НАПРАВИХА НАЙ-МНОГО ЗА ВАС И КОИ МОЖЕХА ДА СЕ ПОНАПЪНАТ МАЛКО ПОВЕЧЕ, НО НЕ ГО СТОРИХА?
За всички групи е еднакво. Ако например си подписал с Music for Nations...Ние бяхме голямата риба там, продавахме много албуми за тях и те се грижеха добре за нас. Същото е сега със Century Media. Ако си рок или метъл банда, винаги е по-добре да работиш с лейбъл, който е отдаден на рок музиката. Когато започнеш да подписваш с компании от рода на EMI, там си дребна риба и не си им приоритет. Особено нашият вид алтернативен метъл, с който не продаваш милиони и съответно интересът на компанията към  теб е по-ограничен. За метъл група най-доброто е да работи с лейбъл като Century Media. Хората които работят там наистина слушат такава музика, което не винаги е случая с компании като EMI.



ЗВ

ЦЯЛАТА ГРУПА СТЕ АТЕИСТИ. ИМА ЛИ НЯКАКЪВ ШАНС ДА ПРИМЕТЕ БОГ С НАПРЕДВАНЕТО НА ВЪЗРАСТТА, КАКТО ПРАВЯТ МНОГО ХОРА?
Изключено! Не бих могъл. За да приема Бог трябва да съм душевно болен.

СЪПРУГАТА НА ВАШИЯ БАРАБАНИСТ АДРИАН Е ПРОЧУТ ФЕТИШ МОДЕЛ, РАБОТИ И КАТО СТРОГА ГОСПОДАРКА. ИЗГЛЕЖДА ЧЕСТО ИМА ВРЪЗКА МЕЖДУ ФЕТИШ/САДО-МАЗО СРЕДИТЕ И ПО-ТВЪРДАТА И МРАЧНА МУЗИКА. КАК СИ ГО ОБЯСНЯВАШ?
Може би всичко идва от готик елементите, от съчетанието на метъл и готик. Не знам точно. Предполагам че има някаква връзка с по-тъмната страна на живота. Така ми се струва.

ДА ПОГОВОРИМ ЗА ПРЕДСТОЯЩОТО ВИ УЧАСТИЕ НА ФЕСТИВАЛА В КАВАРНА. ВИЕ СТЕ ХЕДЛАЙН НА ПЪРВАТА ВЕЧЕР. ДА ОЧАКВАМЕ ЛИ И НОВИ ПЕСНИ?
А, не, не. Те изобщо не са готови. Пък и в момента, в който изсвириш нещо на живо, все едно си го издал, а ние още не искаме да издаваме нищо. Щом изсвириш нещо на концерт, то веднага цъфва в YouTube, така че засега няма да пускаме нищо ново.

ТОВА Е ВЯРНО. ПУСКАТ ГО В НЕТ-А ПОЛОВИН ЧАС СЛЕД КАТО СИ ГО ИЗСВИРИЛ.
Да, мисля че Megadeth направиха нещо подобно онази вечер. Явно е било съзнателно решение, защото щом веднъж излезе в мрежата, хората после  чакат само да чуят и студийната версия.

ДОСЕГА СТЕ СВИРИЛИ В БЪЛГАРИЯ ДВА ПЪТИ. КОНЦЕРТИТЕ БЯХА ОРГАНИЗИРАНИ ОТ СЪМНИТЕЛЕН ПРОМОУТЪР...
Обикновено  промоутърите са такива, хаха. Където и да отидеш винаги има някой замесен, който е леко съмнителен.

Е, ТОЗИ ПЪТ ОЧАКВАТЕ ЛИ НЯКАКВИ „ИЗНЕНАДИ”?
Не знам. Стига да свириш пред много хора и всички да са щастливи...Понякога нещата се объркват и после, когато се сетиш за това, ти е забавно, макар на момента да не ти е било много весело. Понякога нещата не минават по план, но това ги прави малко по-вълнуващи. Не знам, не помня нещо да е било...Честно казано, стига да ни нахранят и да ни предоставят условия да си вземем по един душ, ние сме доволни. Нямаме някакви големи изисквания. Доколкото си спомням  концертите в България бяха много хубави. Като че ли на единия имаше някаква драма с това кога да бъдат отворени вратите на залата. Вече не помня, но и двата концерта бяха яки.

ЗВ

ВЕРОЯТНО СИ В ЧАС СЪС СКОРОШНИЯ СКАНДАЛ С АНГЛИЙСКИЯ ВЕСТНИК NEWS OF THE WORLD, КОЙТО НАЕМАШЕ ЧАСТНИ ДЕТЕКТИВИ, ЗА ДА ХАКВАТ НЕЗАКОННО ТЕЛЕФОНИТЕ НА ХОРАТА И ДА ГИ ПОДСЛУШВАТ. КАКВО МИСЛИШ, ЧЕ ТРЯБВА ДА Е НАКАЗАНИЕТО ЗА ПОДОБНО НЕЩО?
Знам ли...Какво да се прави? Ясно е, че това не е никак хубаво, но е трудно да се каже как точно трябва да се реагира. Работата е там, че журналистите отчаяно търсят каквито и да е новини и сензации. Не знам, наистина не мога да кажа....

права Тангра Мега Рок

Източник: