Хвърлиха коктейл 'Молотов' в софийския метъл бар 'THE BLACK LODGE'

08 Ноември 2010
news page

Едно от любимите места на столичните метъли е било атакувано към 23:00 миналия четвъртък, 4 ноември.

Това съобщи в съботния си брой вестник '24 Часа'.

Според публикацията, 22-годишният Явор К. се е опитал да подпали метъл заведението на бул. 'Стамболийски', като хвърлил бутилката със запалителна, докато вътре се провеждала вечерта на модерната музика.

"В заведението, което е изпълнено със СВАСТИКИ, черепи и сатанински символи, бутилката се възпламенила и после взривила пред погледите на хора от персонала и няколко клиенти." - дава своето описание на бара вестникът.

Няма пострадали при инцидента, а след телефонен сигнал от човек от персонала, веднага на мястото били изпратени екипи на СОД-СДВР и Трето РПУ.

От записите от охранителните камери полицаите получили описание на извършителя. На една от пресечките на същия булевард бил спрян за проверка мъж, който отговарял на данните от видеозаписите. Така бил заловен 22-годишният Явор от София, който веднага бил отведен в районното.

Там той признал за извършения от него опит за палеж. Пред полицаите споделил, че мотивът е на лична основа, защото имал раздор със собственика на заведението. Младият мъж няма криминални прояви. Той доброволно предал ръкавиците и шапката, които носел, както и метална палка и два ножа. Бил е задържан за 24 часа, съобщиха още от полицията.

'The Black Lodge' отвори врати ТОЧНО НА ТОЗИ ДЕН преди 2 години - 8 ноември 2008.

Тази вечер, в 20:00 часа в бара започва специално празненство, на което са поканени всички приятели на заведението. Ще има различни игри и много почерпки. Входът е свободен.  

Собственици на 'The Black Lodge' са небезизвестни метъл фигури, които все още пазят своите самоличности забулени в метална мъгла.

BASH

Източник: 24chasa.bg