6 години от убийството на ДАЙМБЕГ ДАРЪЛ - ВИДЕО

08 Декември 2010
news page

8 декември е мрачна дата в историята на световната рок и метъл култура.

През 1980, иконата на Свободния свят - ДЖОН ЛЕНЪН бе застрелян пред дома си в Ню Йорк.

През 2004, на същия ден, един от най-жизнените китаристи в световния метъл - ДАРЪЛ ЛАНС АБЪТ, по-известен като ДАЙМБЕГ е застрелян на сцената на клуб Alrosa Villa в Калъмбъс, Охайо, минута след като е започнал шоуто с новата си група - DAMAGEPLAN

Убиецът, Нейтън Гейл стреля в китариста 6 пъти, 4 от които в главата, убивайки го на място. Гейл не спира огъня и носи смъртта на още четирима и ранява 7 души.

Пристигналите в клуба полицаи се разделят - 7 влизат през главния вход, докато Джеймс Нигмейер прониква незабелязан през задната врата.

Именно той успява бързо да стигне до Гейл, чието внимание е заето със силите отпред и го умъртвява с един единствен изстрел в главата с Remington 870.

Нигмейер получава медал за заслуги и редица други награди, а през 2006 пише предговор към книга за трагедията - 'A Vulgar Display of Power: Courage and Carnage at the Alrosa Villa'.

Според първоначалните теории, убиецът Гейл е разярен от разделянето на PANTERA или от публичната разпра между Даймбег и вокалиста на Pantera - Фил Анселмо.

И двете са отхвърлени от разследването на по-късен етап.

Според друга теория, Гейл вярвал, че ДАЙМБЕГ бил откраднал песен, написана от него. Документи, предоставени от майката на убиеца за книгата 'A Vulgar Display Of Power', по-скоро показват, че той нито е разгневен от раздялата на Pantera, нито от предполагаема "открадната песен".

По-скоро водят към извода, че Гейл е страдал от шизофрения и параноя, която го е карала да мисли, че групата е в състояние да "краде и чете" мислите му и да му се подиграва.

IN MEMORIAM

ГРОБЪТ на ДАЙМБЕГ се намира в Memorial Gardens Cemetery в Арлингтън, щата Тексас. В него се намира и негоната майка.

Погребан бе с жълто-черна китара Charvel на Еди Ван Хален, същата, която се вижда в албума 'Van Halen II', в ковчег KISS.

Видео филмът долу възстановява ужасяващата нощ на убийството на китариста. Да си спомним за ДАЙМБЕГ в неговата специална седмица по Тангра Мега Рок.

Вие къде бяхте, какво правехте, когато научихте за трагедията? 


  

Източник: radiotangra.com