ДЖЕФ ХАНЕМАН отпада от SLAYER поради тежка инфекция на РЪКАТА

14 Февруари 2011
news page

Китаристът има тежки проблеми с дяснато си ръката - точната диагноза е некротизиращ фасциит.

Тази инфекция се характеризира с обширни некрози на повърхностни фасции с разпространение на процеса върху съседните тъкани под формата на целулит. 

ДЖЕФ ХАНЕМАН е бил приет в болница в края на януари, като според колегите му от групата - Кери Кинг, Том Арая и Дев Ломбардо, лекарите не са успели да установят със сигурност каква е причината за инфекцията, но най-вероятно ставало дума за УХАПВАНЕ ОТ ПАЯК.

В момента ХАНЕМАН продължава лечението си у дома, като предстои да му бъде присадена кожа. Очаква се китаристът да се възстанови напълно, но за момента той няма да е в състояние да вземе участие в пътуващия фестивал Soundwave в Австралия, който стартира на 26 февруари.

SLAYER са решили да наемат временен китарист-заместник за периода до пълното оздравяване на титуляра. Подробности за новия човек се очакват съвсем скоро.

"Джеф е наш брат - приятели сме и сме заедно като група от почти 30 години. Пожелаваме му възможно най-бързо да се оправи." - пише ТОМ АРАЯ в специално изявление.

"След всичко, което се случи миналата година, стигнахме до общото съгласие, че не можем да разочароваме феновете си отново." - добавя КЕРИ КИНГ, като има предвид болките в гърба и врата на чичо Том, довели до операцията му през януари 2010 и отмяната на редица концерти на SLAYER през 2009 и 2010.

"Джеф напълно подкрепя това решение, така че ще направим турнето по план. На този етап все още не можем да кажем, кога точно той ще се завърне, но това ще стане при първа възможност. Нямаме търпение ДЖЕФ да се върне при нас."

JEFF

Източник: lambgoat.com