MASTODON, NICKELBACK, WOLFMOTHER и други ЗВЕЗДИ правят АЛБУМ с КАВЪРИ на ZZ TOP

24 Август 2011
news page

Триото от Тексас ще бъде почетено със специален диск - 'ZZ Top - A Tribute From Friends' на 11 октомври.

11 класически парчета на групата получават нов прочит от високопрофилни музиканти и групи.

Албумът започва с 'Sharp Dressed Man' от сформираната специално за случая от Мик Флитууд звездна формация The M.O.B. Освен лидера на Fleetwood Mac, в нея влизат и колегата му Джон Макви, вокалистът на Aerosmith - Стивън Тайлър и китарният гений Джони Ленг.

С голямо удоволствие почетохме ZZ Top с тази песен,” - споделя високият МИК - “тяхното творчество, както и това на оригиналните Fleetwood Mac е дълбоко белязано от блуса, който всички ине толкова много обичаме. Стивън и Джони изпитват същите чувства, като нас с Джон.”

В списъка с участници в албума правят впчатление и (освен групите в заглавието на новината) FILTER, групата на ДЪФ МАКЕЙГЪН - LOADED, COHEED & CAMBRIA, както и супер кънтри звездата ДЖЕЙМИ ДЖОНСЪН и дори Уайклеф Жан.

Самите ZZ TOP споделиха, че са очаровани от подобно внимание:

Когато преди известно време ни казаха, че се подготвя ZZ Top трибют албум, ние логично попитахме, на кого ще правим кавъри? След това обаче разбрахме, че няколко убийствени групи и музиканти записват трибют КЪМ НАС и не можехме да повярваме. За последните 40 и няколко години, единственото, което сме правили и просто да свирим, както можем и да си изкарваме, колкото се може по-добре. До голяма степен успяхме във всичко това, след като продължава да ни носи удоволствие и хората все така ни разпознават, като ‘все същите трима агенти, които продължават да си свирят все същите три акорда.’

Сега идва този 'A Tribute From Friends' и за нас е огромно удоволствие, че нашата музика звучи от ръцете на тези велики музиканти, на които ние се въхищаваме
.”

ZZ TOP имат продажби от над 50 милиона копия от своите албуми, а през 2004 бяха въведени в Залата на рокендрол славата.

Обложката на трибют албума все още не е публикувана, но в официалния магазин на групата се появи ето тази фланелка, която вероятно дава представа и как ще изглежда оформлението на диска. Пълното му съдържание е под нея.   

ZZ

ZZ Top - 'A Tribute From Friends':

01. Sharp Dressed Man – The M.O.B. (Mick Fleetwood, Steven Tyler, Jonny Lang & John McVie)
02. Gimme All Your Lovin’ – Filter
03. Tush” – Grace Potter & The Nocturnals
04. Legs” - Nickelback
05. Cheap Sunglasses – Wolfmother
06. Got Me Under Pressure – Duff McKagan’s LOADED
07. Beer Drinkers and Hell Raisers – Coheed & Cambria
08. Just Got Paid – Mastodon
09. Rough Boy” – Wyclef Jean
10. Waitin’ for the Bus / Jesus Just Left Chicago – Daughtry
11. La Grange – Jamey Johnson

Източник: hennemusic.com