UNEARTH - Бъз МакГрат

28 Август 2006
news page
"Не бих казал, че сме една от най-големите метъл банди в Америка, но се опитваме да бъдем."

Китаристът Бъз МакГрат представя "III: In The Eyes of Fire" - новият, четвърти поред албум на американския метълкор квинтет Unearth.

Васил Върбанов: Хей, Бъз, как си?

Бъз МакГрат: Чудесно, а ти?

В. В.: Прекрасно. Къде се намираш в момента?

Б. М.: У дома, гледам телевизия.

В. В.: Това някъде в Масачусетс ли е?

Б. М.: Да.

В. В.: Добре, кажи ни сега нещо повече за новия ви албум.

Б. М.: "III: In The Eyes of Fire" е най-бруталното ни издание досега. Лично аз го възприемам почти като траш метъл - с яки китарни пируети и т.н.

В. В.: Можем ли да кажем, че вие, Unearth, сте една от най-големите метъл банди на Америка в наши дни?

Б. М.: Не точно. Бих казал, че даваме всичко от себе си и се опитваме да бъдем в елита. Музиката ни се възприема много добре и мога да заявя, че сме една от големите групи в Щатите.

В. В.: Имайки предвид, че американското общество до голяма степен се основава на конкуренцията, които групи считате за ваши най-големи "съперници"?

Б. М.: Да, има конкуренция, но тя е здравословна. Можем да кажем, че сме на едно ниво с банди като Lamb of God, God Forbid, Bleeding Through... Всички те стават все по-добри и по-добри, което подтиква и самите нас да се развиваме.

В. В.: Знаем, че албумът ви е продуциран от Тери Дейт, който е доста по-възрастен от вас. Това затрудни ли по някакъв начин работата ви с него?

Б. М.: Не, ни най-малко. Знаете, че Тери е продуцирал и Soundgarden, Pantera и Deftones. Наистина е достатъчно възрастен, че да ни бъде баща, но, от друга страна, е много спокоен човек, с когото се работи адски лесно.

В. В.: Добре, какво ще правиш сега, веднага след края на интервюто?

Б. М.: Ще посетя някой и друг приятел. Добре е да си бъдем отново у дома, тъй като доста време бяхме на турне.

Права: Тангра Мега Рок

Източник: