KULTUR SHOCK - Валери Кьосовски

17 Март 2009
news page
За предстоящия нов албум 'Integration' и за новите членове

Те са сред любимите групи на българския народ през последното десетилетие.

В момента, в лагера на Kultur Shock в Сиатъл, щата Вашингтон ври и кипи. Незабавно се свързваме с техния китарист - Вал Кьосовски.

едно email интервю на Васил Върбанов

ДОКЪДЕ СТИГНАХТЕ СЪС ЗАПИСИТЕ НА НОВИЯ АЛБУМ?

Албумът е готов - записан, смесен и мастериран. Готов е за производство, реклама и дистрибуция.

ИМА ЛИ ВЕЧЕ ЗАГЛАВИЕ?

В момента, в който си говорим с вас, продължаваме да работим по дизайна и обсъждаме възможните заглавия. Ако в последния момент не ни хрумне нещо друго, най-вероятно албумът ще се казва 'Integration'.

КОЛКО ПЕСНИ?

Общо единайсет, като всички те ме изпълват със супер въодушевление. Според мен, с този албум се качваме на следващото ниво в развитието на групата. Осем от парчетата са на английски, а три на балкански езици.

ДОКОЛКОТО РАЗБИРАМЕ, БАСИСТЪТ ВИ - МАСА И ДРУГИЯТ ВИ КИТАРИСТ - МАРИО СА НАПУСНАЛИ, ЗАЩО?

За последните три години, записахме два албума и правихме турнета, като обезумели. Това естествено накара всеки от нас да жертва много, включително и на ниво личен живот. Маса и Марио се изтощиха и пресушиха тотално - и физически и психически и творчески. Съответно вече нямаха усещането, че могат да допринесат ефективно, каквото и да било за групата. Напуснаха през октомври, миналата година и трябваше бързо да решим, с кого ще продължим, как ще оформим звука на групата и всъщност - да завършим работата по новия албум, който донякъде вече беше написан.

КОЙ СВИРИ В НОВИЯ АЛБУМ?

Поканихме хора, които познаваме добре. Хора, с които се чувстваме удобно, в творческа и в личен план, за да завършим заедно албума и да тръгнем на турне.

Guy

Новият ни басист е Гай Майкъл Дейвис - доста известен в Америка, заради забележителната си работа в групи, като Sage (от средата на 90-те), Guardian Allien и BenJovi. Той също така свири на банджо и на поредица от странни инструменти, които не мога да произнеса. Разбираемо е, при положение, че е прекарал детството си в Индонезия.

Парис Хърли е уникална цигуларка, която замести Мати Ноубъл, още по време на епичното ни турне през лятото на 2008-ма.

В движение, тя стана пълноправен член на групата. Свири в албума и идва с нас на новото турне.

Джино и Парис

Ейми Денио е правила концерти с нас и записва кларнет и саксофон в албумите 'Fucc the INS' и 'Kultura-Diktatura'. И тя вече е пълноправен член на групата.

Редом с новодошлите - Джино прави това, което прави най-добре - пее, като луд и всъщност е тотално луд! Аз свиря всички китари, Крис Стормкуист оправя барабаните, а Мати Ноубъл записа втора цигулка в албума, но няма да бъде с нас на турнето.

ДОБРЕ, А КОЙ ЩЕ ИЗДАДЕ АЛБУМА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ БИЛИ ГУЛД СЕГА Е ДОСТАТЪЧНО ЗАЕТ С FAITH NO MORE И ЕДВА ЛИ МУ Е ДО ЛЕЙБЪЛА МУ? 

E, нима забравихте, че ние сами издадохме концертния 'Live in Europe' през нашия собствен лейбъл Kultur Shock Records? Това е лейбълът, който притежава правата върху новия албум, защото както казахте, Били сега има "по-голяма риба да лови". Прекалено е зает с реюниъна на FNM.

Като се има предвид настоящото състояние на дистрибуцията на музика, в момента ние се опитваме да намерим нови и изобретателни начини да достигнем с нашата музика, до колкото се може повече хора, както и да скъсим дистанцията с хората, които харесват и подкрепят това, което правим. Повече информация ще имаме в следващите 1-2 месеца, когато разберем, кои ще бъдат нашите партньори в това начинание.

права Тангра Мега Рок

Източник: