PANTERA пускат последната си НЕИЗДАВАНА ПЕСЕН

03 Февруари 2012
news page

Последната песен на PANTERA, която все още не е видяла бял свят се казва 'Piss' и, според барабаниста ВИНИ ПОЛ, ще бъде включено в предстоящото преиздание на албума ‘Vulgar Display of Power’.

Групата се разпадна през 2003 поради разногласия между членовете й, а убийството на китариста ДАЙМБЕГ ДАРЕЛ на 8 декември 2004 сложи край на надеждите за възраждането на PANTERA.

Напълно бях забравил за ‘Piss’. Някои части и идеи от него бяха включени в други парчета." - споделя ВИНИ ПОЛ, който в момента свири с HELLYEAH -"Това е единствената песен, която в крайна сметка не влезе във 'Vulgar...'. Това никога не се беше случвало с PANTERA. Ако ни трябваха 11 парчета за албума, ние правехме 11 качествени парчета. Някои групи записват 40 песни с надеждата да се получат поне 9, които стават. Това е супер тъпо. Какво правиш с останалите 31?"

"Както и да е. Въпросната песен, навремето, по някакъв начин не пасна на албума и съответно я пъхнахме в едно чекмедже. Сега, когато започнах да се ровя в архивите, много ни хареса. Това е единствената завършена песен на PANTERA, която още не сте чували. Сигурно ще ви е яко да получите за първи път нещо ново от групата от 2000 година насам.”

‘Vulgar Display of Power’
 бе издаден на 25 февруари 1992 и продаде над 2 милиона копия оттогава. Преизданието, по план, трябва да излезе през април.

Все по-усилено се говори, че има и песни на DAMAGEPLAN, групата, в която свиреха двамата братя - ДАЙМБЕГ и ВИНИ, които си били почти готови в деня на убийството на първия.

Източник: loudwire.com