ФИНАЛНО заключение за СМЪРТТА на ГАРИ МУР

28 Февруари 2012
news page

Легендарният китарист ГАРИ МУР почина на 6 февруари 2011. Сега, година по-късно, излязоха резултатите от кръвните проби. 

Според британския вестник The Telegraph, те показват, че МУР e умрял от инфаркт, причинен от "прекалено количество алкохол", което той е изпил вечерта преди тялото му да бъде намерено в луксозния хотел Kempinski Resort в Естепона на Costa Del Sol в Испания.

Изследванията са установили 3,8 ПРОМИЛА алкохол в кръвта на музиканта - близо ПЕТ ПЪТИ над нормата, позволена при шофиране във Великобритания.

Вестникът напомня, че ЕЙМИ УАЙНХАУС почина, "заобиколена от три празни бутилки водка и с 4,16 промила алкохол в кръвта".

В повечето европейски страни, в това число и в Испания, където ГАРИ МУР е бил на почивка през фаталния за него февруари, разрешеното количество алкохол при шофиране е още по-малко, тоест МУР е изпил близо 8 ПЪТИ над нормата.
 
Изследванията също така показват, че музикант е злоупотребявал с алкохол от години. В същото време, в кръвта му не са намерени НИКАКВИ следи от наркотици.
 

Източник: telegraph.co.uk