НОМАДИЯ - откритието на ПЪРВИЯ ДЕН на РОК АРЕНАТА

03 Август 2012
news page

Втори на JACK DANIEL'S РОК АРЕНАТА се качиха НОМАДИЯ.

Феновете останаха силно впечатлени от дълбочината на тяхната музика.

Както казват самите музиканти:

"Това е нещо много повече от група. NOMADIA е цялостна арт-концепция, както и начин на мислене и възприемане на света."

В звука им се вплитат различни инструменти – бас, барабани, китари и вокали, но и гайда, перкусии и цигулка.

Стилово, проектът се доближава най-много до определението world music, но музикантите бягат от стандартното жанрово рамкиране.

Те имат сериозен опит  от многобройните концерти с група Булгара, най-вече извън страната и в държави като Великобритания, Австрия, Германия, Белгия, Русия, Словения, Украйна. Свирили са на една сцена с Ал Ди Меола, Били Кобъм, Хюмън Тъч, Милчо Левиев, David Garfield & the Cats.

Барабанистът Кирил Добрев и китаристът Димитър подгряваха Prodigy на първия им концерт в София. Тогава те бяха част от група Fake (една от първите електронни формации в България).

Освен, че се снима в над 30 филма, повечето от които американски продукции, Владо Михайлов (ексвокалистът на група Сафо) е носител на първи награди от престижни  фестивали за музика.

Посланията в текстовете на NOMADIA са универсални. Текстовете са свързани с теми като връщането към истинската, първичната природа на човека, дива и необуздана; забравените ценности и потиснати сетива; полетата на духа, в които границите се размиват, а рамките се рушат; любовта към Синята планета и красотата на естественото.

Едва ли имаше по-подходяща сцена за това от SPIRIT OF BURGAS.
 

Източник: radiotangra.com