ВЪРНАХА открадната китара на ЧЪК БЕРИ

18 Септември 2012
news page

Безценна китара, открадната от дома на великия ЧЪК БЕРИ му е била върната, след като полицията заловила извършителите.

Трима мъже са били арестувани във връзка с три последователни взломни кражби миналата седмица в дома на 85-годишния музикант в Сейнт Луис, Мисури.

Китарата била взета още при първото им влизане - Gibson ES-355 модел 1978. Точната й стойност е неизвестна, но сходен модел, без да е притежание на известен музикант, наскоро се продаде в eBay за 4500 долара.

Крадците се върнали на следващата вечер и откраднали градинарски инструменти и нанесли сериозни повреди на оградата на БЕРИ. Самият той се подготвял за традиционния си годишен концерт в Blueberry Hill в Сейнт Луис и не казал за кражбите на никого.

При третата визита, крадците били забелязани от съсед, който се обадил в полицията. Шерифите открили китарата в дома на единия от заловените.

Самият ЧЪК БЕРИ има чести сблъсъци със закона. Още през 1962 лежи 3 години в затвора, защото пресича границите на щата с малолетно момиче. През 1979 отново е зад решетките - този път заради укриване на данъце.

В края на 80-те, музикантът бе даден под съд от 59-та жена, защото бил сложил камери в тоалетната от открития от него ресторант. Предполага се, че по това дело, БЕРИ е платил близо 1 милион и 200 хиляди долара.

След това бе съден и за притежание на наркотици.

През 2000, бившият пианист в групата му - Джони Джонсън заведе иск за пари, защото според него бил композирал 50 от песните на БЕРИ, но делото бе прекратено.

Източник: classicrockmagazine.com