Вокалистът на BAUHAUS арестуван след КАТАСТРОФА

20 Март 2013
news page

Вокалистът на BAUHAUS, ПИТЪР МЪРФИ пледира невинен в  отговор на повдигнати срещу него обвинения за причиняване на катастрофа и бягство от мястото на събитието, както и каране под въздействието на наркотици и притежание на такива.

МЪРФИ бе арестуван в Глендейл, Калифорния, след като в събота на обяд блъсна моторист, но след това бе застигнат и принуден да спре от свидетел на катастрофата, който се впуснал да го преследва притеснен, че може да има още ранени и дори убити от начина, по който музикантът се е движел.

Според полицаите, осъществили официалния арест, МЪРФИ бил видимо объркан и дори не можел да си спомни датата.

В последствие, музикантът се оправдал с предписаните му антидепресанти, както и умора от дълъг самолетен полет и часовата разлика.

Следователите открили до него в полицейската кола, в която го качили, чантичка с кристал метамфетамин, но МЪРФИ отрекъл да е негова. 

В понеделник бе определена гаранция от  500 000 и МЪРФИ бе освободен във вторник. 

Адвокатът му РОБЪРТ УИЛСЪН яростно защитава невинността на клиента си, като изтъкна, че задържането му зад решетките ще окаже пагубно влияния върху множеството му концертни ангажименти, което пък ще накърни и множество бизнеси, свързани с тях.
 

Източник: classicrockmagazine.com