БРУС ДИКИНСЪН основава НОВА АВИОКОМПАНИЯ

04 Юни 2013
news page

Вокалистът на IRON MAIDEN, БРУС ДИКИНСЪН съобщи, че неговата компания Cardiff Aviation е в напреднали преговори с британската дирекция 'Гражданска авиация' за отриването на нова авиокомпания.

"По всички личи, че до 50 дни ще можем да летим."  - споделя ДИКИНСЪН пред в-к The Telegraph.

"Става дума за формалности и няколко подписа, всичко вече е уредено."

Вокалистът основа Cardiff Aviation преди година - през пролетта на 2012, като компания за поддръжка и ремонт на самолети, базирана в Южен Уелс.

Това бе първата стъпка в плана му да намери работа на бившите си колеги от авиокомпания Astraeus, от която самият той бе съкратен през ноември 2011 след 5 години активна служба като пилот, а компанията обяви финансова несъстоятелност.

Тогава ДИКИНСЪН се зарече да не изоставя другарите си и да възроди фирмата.

Програмата на Cardiff за 2013 предвижда да се започне с 3 частни самолета, преди да бъдат пуснати и няколко регионални линии, а след това вече да се мисли и за по-големи пътнически машини.

Следващата стъпка и да изградим отново Astraeus, но този път с правилен мениджмънт. Мисля, че пазарът вече узря за такъв тип авиокомпания, която предлага нов тип обслужване. Искаме да открием нови работни места във Великобритания за британските пилоти и британски наземен персонал.”

Като лицензиран пилот, ДИКИНСЪН превозва колегите си от IRON MAIDEN на концертите из целия свят със специално направения за тях 'Боинг 757', наречен Ed Force One.

Източник: bravewords.com