РЕПОРТАЖ - PARKWAY DRIVE взривиха СОФИЯ

06 Юни 2013
news page

PARKWAY DRIVE
Melekh, Smut
05.06.2013, *MIXTAPE 5*, София

текст: Стефан Топузов

"Вини Пол веднъж беше казал по повод Pantera, че това, метъл банда да излезе от Тексас е  невероятно “като да видиш змия през зимата.”
 
Същото е да живееш в България и да видиш на живо метъл група, докато тя още е гореща, случваща се и интересна за целия свят. И преди, и сега шоута като размазващия концерт на PARKWAY DRIVE от сряда вечерта (а и този от лятото на 2011 г., всъщност) продължават да са птичката, която пролет не прави – по-скоро изключение, отколкото начало на тенденция, която да те отърси от усещането, че винаги си встрани от тук-и-сега-то на световния метъл.
"

Така започав репортажът на СТЕФАН ТОПУЗОВ за напълно разпродадения концерт на PARKWAY DRIVE в София в сряда вечер.

"Защото да гледаш PARKWAY DRIVE днес – по-големи от всякога, превърнали се в безапелационни лидери в един от най-слушаните стилове и набрали невероятна инерция с чудовищния 'Atlas', един от най-силните албуми на миналата година, признат за такъв от целокупния метъл свят... Това е като да гледаш едни от най-великите банди в най-върховите им мигове... Metallica точно след издаването на 'Master of Puppets', Pantera след 'Vulgar Display of Power', Sepultura след 'Chaos A.D.'..."

"А глад за такива събития има. При това огромен и случилото се в вчера го доказва...."

ПРОЧЕТИ ЦЕЛИЯ РЕПОРТАЖ

 

Източник: radiotangra.com