ПОЛИЦАИ убиха НАЙ-ИЗВЕСТНИЯ БОДИГАРД на ЗВЕЗДИ

06 Септември 2013
news page

Най-известният бодигард на звезди в света - НОРМАН ООСТЕРБРУК е починал, след като няколко полицаи използвали срещу него електрошокови пистолети от стандартното си оборудване. 

Те били извикани по спешност от съседи на 43-годишния гигант в Маями Дейд, Флорида, след като той нахълтал в дома им чисто гол и започнал да бие мъжа с едната си ръка, докато с другата не спирал да поема бял прах с все още неустановен характер.

ООСТЕРБРУК (1.95m, 128 кг)
оказал яростна съпротива на полицаите, които извикали подкрепления и с помощта на елекрошоковите пистолети (на снимката долу) успели да го съборят на земята. Бодигардът изпаднал в несвяст, а след това издъхнал в болницата.

В момента тече разследване, дали полицаите не са надскочили правомощията си и колко точно електрошока са били използвани в операцията. 



 
НОРМАН ООСТЕРБРУК започва кариерата си като бодигард на НЕЛСЪН МАНДЕЛА в Южна Африка, след което в Холандия основава агенция за сигурност 'RAD Security', специализирана в охраната на знаменитости от шоу бизнеса.

Сред най-големите им клиенти са ДЖЕЙ ЗИ и ЛЕЙДИ ГАГА, чиято непосредствена сигурност, "Холандският гигант" поема лично.
 
Очакват се резултатите от токсикологичните проби от тялото на покойника.

През последните години, ООСТЕРБРУК водел по-улегнал живот, след престой в клиника за зависимости и брак. Той бе принуден да предприеме мерки, след като настрои срещу себе си общественото мнение с хипер агресивно поведение на концерт на ДЖЕЙ ЗИ във Вашингтон преди 3 години.

Той безцеремонно атакува качил се на сцената фен и го изхвърли от три метра височина, вследствие на което момчето си счупи и двата крака.


 

Източник: miamiherald.com