ПЕТИЦИЯТА за ДЕПОРТИРАНЕ на ДЖЪСТИН БИЙБЪР от САЩ

29 Януари 2014
news page

Петицията за депортиране на ДЖЪСТИЙН БИЙБЪР от Щатите събра повече от 100 000 подписа.

Антифенове на звездата започнаха кампанията в сайта на Белия дом - WhiteHouse.gov миналата седмица, след като изпълнителят бе арестуван във Флорида, докато карал колата си след употреба на алкохол.

Петицията иска от президента ОБАМА да отмени разрешението за престой на БИЙБЪР, който е канадски гражданин и пребивава законно в Америка не със зелена карта, а със специална виза, която правителството издава на важни личности - актьори, музиканти и учени.

Ние, народът на Съединените Щати, настояваме Джъстин Бийбър да бъде депортиран. Той е опасен, повърхностен, безразсъден и прекалява с наркотиците." - изтъкват инициаторите на подписката и изброяват още мотиви:

"Той не само заплашва здравето на нашите граждани, но има и пагубно влияние върху младежта на нацията ни. Ние, народът, искаме да отстраним Джъстин Бийбър от нашето общество.”

В първите дни, петицията бе подкрепена от едва 1400 души, но след официалната реакция на администрацията на Белия дом, че ще разгледа искането чак, когато то събере минимум 100 000 подписа, гражданите се мобилизираха и в понеделник и вторник активността им даде резултат. 

Днес (сряда), подписите достигнаха 100 633.

Експерти коментират, че би било необичайно, но не и невъзможно, визата на канадеца да бъде анулирана. Според тях, обаче, реакцията на властите може да се забави със седмици, месеци и дори години.

В същото време, фенове на БИЙБЪР започнаха контра-петиция в правителствения сайт. Ха ха ха.....

 

Източник: washingtontimes.com