Няма да празнуват рождения ден на Фреди в родния му град

02 Септември 2006
news page
В родния град на Фреди Мъркюри в Занзибар отмениха празненствата по случай рождения ден на звездата, заради религиозни протести.

Консервативните мюсюлмани, които са предимно населението на острова, са заплашили да спрат тържеството, което щеше да е за 60-годишнината от раждането на Фреди.

Азан Хамдани от местната асоциация - Association For Islamic Mobilization And Propagation каза: "Ние бяхме готови да се надигнем срещу организираното тържество, защото до нас достигна информация, че доста хомосексуални хора ще пристигнат, за да се включат в събитието."

Организаторът Симай Сайди каза: "Решихме да отменим всичко, защото много невярна информация изтече през последните няколко дни. Искам да призова за в бъдеще мюсюлманските групи да проверяват информацията, а не да се доверяват на слухове."

Местното правителство е било помолено да забрани планираното тържество, но те не поискаха да дадат официален коментар по случая. Говори се, че медиите са били помолени от правителството да не коментират и излъчват материали за планираните събития.

Фреди е роден на 5 септември 1946 година във Занзибар.
Източник: blabbermouth.net