МАКС КАВАЛЕРА разгроми 'METAL ALL STARS'

29 Април 2014
news page

МАКС КАВАЛЕРА проговори отново след края на сборното турне на звездите - Metal Allstars и впечатленията му не са особено ласкави за главните виновници за събитието.

Турнето, което започна в София в края на март, премина през редица европейски градове.

То беше организирано от Gabe Reed Productions на известния американски промоутър ГАБИ РИЙД, а една от целите бе събиране на средства за благотворителната фондация Ride For Dime в памет на убития китарист на PANTERA, ДАЙМБЕГ ДАРЕЛ.

Проблемите започнаха още в първия ден, когато вокалистът на PANTERA, ФИЛ АНСЕЛМО се оттегли от турнето без предупреждение, както и барабнистът НИК МЕНЦА и КРОНОС от VENOM, а ВИНС НИЙЛ от MOTLEY CRUE се появи в някои от по-късните дати, при това по-скоро като специален гост, отколкото като пълноправен участник в шоуто. 

МАКС КАВАЛЕРА говори за всичко това и прави на пух и прах американския екип на турнето, но подчертава че местните екипи във всеки град са били на ниво.  

Когато ФИЛ отмени своето участие, това разочарова много хора. Аз също бях разочарован от него и така и не разбрах, защо го направи. ФИЛ ми е добър приятел и се надявах да бъде с нас." - разказва МАКС пред Alternative.lv.

"Предполагам, че той има своите си причини. Когато организираш подобно турне, трябва да го направиш така, че да работи добре на всяко ниво. Наистина, остана лошо усещане, когато хора като Фил не се появят.

Не ми пукаше за Винс Нийл, не ми харесва музиката му. Изобщо не ми дреме за Motley Crue. Но определно бих искал Фил да е с нас, както и Кронос, защото съм много голям фен на Venom.

Обаче, животът продължава. Ако някога искат отново такова турне, надявам се да го направят, както трябва. Тогава пак бих участвал
.”

Тук МАКС говори за екипите:

Турнето не беше продуцирано добре. По места, в различните държави, местните екипи бяха добри, но американците, които пътуваха с нас през цялата обиколка бяха отвратителни. Мениджърът на турнето беше страшен тъпанар, шефът на охраната - също. Не ми харесаха изобщо и всеки ден се карах с тях.

Имахме жестоки проблеми с тези хора. Не ни уважаваха като творци и на мен ми писна от тях. Казах на човека, който измисли турнето, името му е Габи, че ако иска да прави ново такова, ще трябва да смени целия си екип, защото аз не бих работил отново с тях. Пълни нещастници - ужасни хора!"

Самото шоу беше супер. Феновете се радваха да ме видят.”

През май излиза и албумът на супергрупата KILLER BE KILLED, в която КАВАЛЕРА участва заедно с членове на The Dillinger Escape Plan, Mastodon и The Mars Volta.

Слушай интервюто тук

А ето и МАКС КАВАЛЕРА в студиото на радио ТАНГРА МЕГА РОК на шоуто в София.


 

Източник: classicrockmagazine.com

Tangra Top 40

 • 1top40 #1Always The Same
  WHITESNAKE
 • 2On Repeat
  ME AND MY DEVIL
 • 3Waba Duba
  YELLO
 • 4Keep On Rockin'
  HERMAN'S WOLF BAND
 • 5Angel of Death
  SLAYER

Концертен гид

8
Авг
SEA OF BLACK FESTIVAL 2020 Летен театър, Бургас
11
Сеп
WRONG FEST 2020 Гребен Канал, Пловдив
12
Сеп
WRONG FEST 2020 Гребен Канал, Пловдив
1
Ное
MACHINE HEAD - ОТМЕНЕН Зала 'Универсиада', София
23
Ное
SONATA ARCTICA Клуб 'Music Jam', София