Новият албум на ASIA - директно вдъхновен от ПЛОВДИВ

25 Юли 2014
news page

ASIA издадоха своя нов студиен албум 'Gravitas' тази пролет.

В луксозното издание, което съдържа и бонус с видео от концерта на супергрупата в Античния театър в Пловдив 6 месеца преди това - на 21 септември 2013, има и обяснителен текст, от който става ясно, че албумът е бил вдъхновен именно от посещението на музикантите в древния български град.

"...Следващият ни концерт, в средата на септември, бе заснет за DVD и Blue Ray в историческия Античен театър под открито небе в Пловдив с участието на Оркестъра на града.

Една наистина славна вечер...А когато се разхождах по улиците на Пловдив имах чувството, че ако повдигна някое от паветата, отдолу, пред очите ми, ще се открият 3 хилядолетия от историята на цивилизацията.

Така се роди 'Gravitas'....
" - пише ДЖЕФ ДАУНС, соло вокали и бас (виж на снимката долу).

Тази година, Античният театър ще бъде домакин на поредното историческо представление - култовата британска група PARADISE LOST - създател на стила готик метъл ще снима DVD на 21 септември с участието на Оркестъра на Държавна опера Пловдив, под диригенството на Левон Манукян.

Интересът към шоуто е огромен и голяма част от билетите вече са изкупени от ценители от цяла Европа.

БИЛЕТИ за концерта ще откриете екслузивно в мрежата на Eventim.bg с редовна цена 40 лв и 60 лв за Golden Circle (пред сцената). В деня на концерта цените скачат..

ПЛОВДИВ - кандидат за Европейска столица на културата 2019.



 

Източник: radiotangra.com