СКОТ ЙЪН разказва - METALLICA искали да уволнят ЛАРС през 80-те

16 Октомври 2014
news page

Китаристът на ANTHRAX, СКОТ ИЪН издаде в понеделник своята автобиография 'I'm The Man: The Story Of That Guy From Anthrax'. В нея, освен други интересни истории, той разкрива, как METALLICA смятали да се освободят от барабаниста ЛАРС УЛРИХ и да му намерят заместник. Това е трябвало да стане веднага след края на онова турне, което бе прекратено поради трагичната смърт на басиста КЛИФ БЪРТЪН при катастрофа на автобуса на групата в Швеция през 1986.

"Много хора ме питат за това, но не то е в основата на книгата ми. И все пак, те наистина бяха съставили план, как да се освободят от Ларс и да си намерят нов барабанист
. Ние, техните приятели, бяхме изумени - 'как така, вие сте четиримата заедно?' Но те бяха категорични - 'довършваме турнето и си намираме нов барабанист'." - разказва СКОТ пред радио 94.3 Kilo.

"Аз какво можех да направя? Бях просто един от техните приятели - и на четиримата. Чувстах огромно съжаление, беше адски тъпо. Просто се надявах, че ще им дойде акълът в главите и всичко ще се оправи."

"Както знаем, нещата се развиха по различен начин и те станаха една от най-големите групи на планетата. Щастлив съм, че нещата им се получиха, но и каква ужасна трагедия бе смъртта на Клиф."

И все пак, СКОТ не вярва, че те наистина са щели да се разделят с УЛРИХ.

"Честно казано, не мисля, че щяха да го направят. Много съм се връщал към това през годините и все си мисля, че в крайна сметка трезвите глави в групата щяха да надделеят и нещата щяха да си останат такива, така или иначе."

 

Източник: classicrock.teamrock.com