Вокалистът на AC/DC в благотворителна акция срещу ДЕМЕНЦИЯТА

29 Октомври 2014
news page

БРАЙЪН ДЖОНСЪН се включи активно в подкрепа на благотворителната организация Sporting Memories Network в Североизточна Англия, която работи в полза на засегнатите от деменция.

Вокалистът на AC/DC се обадил лично в офиса й и обещал сериозна финансова подкрепа, както и физическо присъствие на срещите, които тя организира със засегнати от деменция възрастни хора. Те са предимно мъже и участват в сесии, на които се разкават спомени от спортни събития и се правятразлични упражнения, които подобряват и поддържат физическото и умствено им състояние.
 
ДЖОНСЪН, който е роден в тази част на Англия, се свързал със Sporting Memories Network, поради това, че старият му приятел, китаристът МАЛКЪЛМ ЙЪНГ бе отделен от AC/DC именно поради деменция.  

"Невероятно е за благотворителна организация като нашата, която се движи от двама души, да получи обаждане от певеца на група, която е продала над 2000 милиона плочи по света. Това е страхотан подкрепа." - сподели директорът ТОНИ ДЖЕЙМИСЪН-АЛЪН пред вестник Northern Echo.

Източник: classicrock.teamrock.com