QUEENSRYCHE се превръща в ООД - предлага дялове на фенове

02 Декември 2014
news page

QUEENSRYCHE дават възможност на феновете да получават дял от печалбата от продажбата на албуми и сувенири. Групата се превръща в ООД, като всеки може да си закупи дял в него, но минималната инвестиция е 50 000 долара.

Юридическата транформация се осъществява от адвокат МАРК ЛОПРЕСТИ, който подчертава, че ако първият опит е успешен, може да бъде приложен и при други групи.

Според него, този нов тип организация може да замени звукозаписните компании в ролята им при финансирането на турнета и самото записване на музика:

"Лейбълите прибират прекалено голяма част от печалбата, а така ще има повече пари, както за групата, така и за инвеститорите." 

Барабанистът СКОТ РОКЕНФИЙЛД коментира новото начинание пред the National Rock Review:

Според нас, идеята е страхотна, защото, доколкото знаем, никой в музикалния бизнес не го е правил по този начин досега. Това е начин да споделим идеята Queensryche и да привлечем хора, които се интересуват от нея, да притежават част.”

Групата и бившият вокалист ДЖЕФ ТЕЙТ стигнаха до съдебно споразумение по-рано тази година, според което той не може да използва името 'Queensryche' за свои цели. И двете страни подчертаха, че изпитват облекчение от това, че спорът им е бил разрешен.
 

Източник: classicrock.teamrock.com