СТИЙВ СТРЕЙНДЖ - вокалистът на VISAGE почина в болница в Египет

13 Февруари 2015
news page

СТИЙВ СТРЕЙНДЖ - вокалист на VISAGE и основен символ на британското движение 'Ню роматикс' през 80-те, е починал вследствие на получен сърдечен удар в болница в египетския курорт Шарм Ел Шейх. 

Близките и приятелите му са в шок, защото 55-годишният СТРЕЙНДЖ не е имал тежки здравословни проблеми. През декември, той влезе в болница с бронхиална инфекция и запушване на червата, но бе изписан в добро здраве.  

Бившите колеги от VISAGE - МИДЖ ЮР и РЪСТИ ИГЪН изразиха покрусата си в Twitter, като подчертаха, че "Стийв беше една от основните фигури на 80-те".

БОЙ ДЖОРДЖ 
написа в същата платформа, че е "с разбито сърце", защото Стийв е бил "огромна част" от неговия живот.

Вокалистът на DURAN DURAN - САЙМЪН ЛЬО БОН се включи с: "той беше водещата сила на New Romantic. Бог да го прости".

БИЛИ АЙДЪЛ написа: "Почивай в мир, приятелю."



СТРЕЙНДЖ е роден в Нюбридж, Уелс, като СТИВЪН ХАРИНГТЪН и влиза в музикалния бизнес, след като присъства на концерт на SEX PISTOLS през 1976. Едва 15-годишен, той се установява в Лондон и започва да работи за мениджъра на PISTOLS - МАЛКЪЛМ МАКЛАРЪН, след което открива клуб Blitz в Сохо, който ще се превърне в център на движението 'New Romantic'.

Именно в неговия клуб започва пътят на групи като DURAN DURAN, SPANDAU BALLET и CULTURE CLUB.

СТИЙВ основава VISAGE през 1979, а две години по-късно излиза и най-големият им хит 'Fade To Grey'. През 1980, той се снима във видеото на 'Ashes to Ashes' на своя приятел ДЕЙВИД БОУИ.

През май 2013, СТРЕЙНДЖ, който открито призна проблемите си с наркотиците в първите години на славата си, записа нов албум на VISAGE - 'Hearts and Knives' с нови музиканти в групата.

 

Източник: bbc.com