РОДИ - клавиристът на FAITH NO MORE поставя своя опера в Ню Йорк

24 Март 2015
news page

С нарастващо нетърпение очакваме 'Sol Invictus' - албума на голямото завръщане на FAITH NO MORE, който излиза на 19 май. 

Междувременно, клавиристът РОДИ БОТЪМ ще постави своя опера в Ню Йорк. Премиерата на 'Sasquatch: The Opera' e в зала Roulette в Бруклин в две последователни вечери - 1 и 2 април.

РОДИ е автор на музиката и на либретото. Това е историята на младо момиче от малък американски град, чието семейство има нещо като пътуващ цирк и показва великани на панаирите. Момичето се влюбва и бяга с един от великаните.

Това не е традиционна опера - по-скоро леко странна оперета. Младостта ми мина в Лос Анджелис, но се преместих в Ню Йорк именно, за да опозная това изкуство. Така се роди идеята ми за тази любовна история с великан. Ще започнем с три действия, но може би ще се разрастне до по-мащабна продукция.” - споделя БОТЪМ пред Noisey.

Винаги съм обожавал персонажите на "мили гигианти" - като Франкенщайн или Човекът слон. Същество, което никой не разбира, но в крайна сметка се оказва с висока чувствителност и невероятен интелект. Такава е и моята история - дълбоко трогнат съм от чудовището със златно сърце.” - завършва РОДИ.

Виж клавириста в специалното послание на FAITH NO MORЕ към българските фенове.
 

Източник: metalhammer.co.uk