ИЪН ГИЛЪН отскачал до близкия бар по време на солата на РИЧИ БЛЕКМОР

25 Март 2015
news page

ИЪН ГИЛН - вокалистът на DEEP PURPLE сподели, че е отскачал до близкия пъб за по едно-две питиета докато траели извънредно дългите сола на китариста РИЧИ БЛЕКМОР на сцената в ранните години на легендарната група.

В интервю пред британското Radio Rock, което можете да чуете долу, ГИЛЪН призна, че колкото по-успешна е ставала бандата, толкова по-трудно му било да се измъква.

Обичам продължителните сола. В добрите стари времена направо ги обожавах, защото ми даваха време да отида до бара и да пийна едно. Казвах на някой от екипа - ‘Когато РИЧИ започне да дава вид, че скоро ще свърши, ела до пъба да ми кажеш.’ Напълно сериозен съм - правех го всяка вечер.”

Той описва солата на БЛЕКМОР като “неговата лична оргия” и добавя: “Едно време в Англия имаше пъб точно до вратата за сцената. Обаче, когато започнахме да свирим в по-големи зали, естествено, нямаше как да напускам сградата.”

ГИЛЪН, обаче, бил намерил решение и за тези ситуации - “просто играехме на карти в гримьорната с роудитата.”

Миналата година, вокалистът проговори за дългогодишния си конфликт с РИЧИ, който напусна DEEP PURPLE през 1993 -Всъщност, аз се държах като точно толкова голям тъпанар, колкото и той. Но все пак РИЧИ продължи малко по-дълго.”

 

Източник: classicrock.teamrock.com