ФИЛ РЪД се призна за виновен за 'заплаха за убийство'

21 Април 2015
news page

ФИЛ РЪД се призна за виновен по обвинението за отправяне на заплаха за убийство. Бившият барабанист на AC/DC се яви в съда в Туаранга днес (Нова Зеландия е 9 часа пред БГ времето).

60-годишният РЪД, който бе арестуван през ноември и обвинен в притежание на метаамфетамини, канабис и отправена заплаха за убийство, може да лежи до 7 години в затвора, ако бъде осъден на следващото заседание на 26 юни.

Днес, музикантът разказа, как е бил разгневен от начина, по който е протекло излизането и представянето на соловия му албум 'Head Job' и това било причината да уволни няколко души от своя екип.

По този повод, РЪД се бил обадил на свой съдружник, за да му каже, че иска един от служителите да "бъде премахнат"  и предложил 200 хиляди долара, кола, мотор или къща, което съдружникът възприел като евентуалното заплащане.

След това, ФИЛ се обадил на предполагаемата жертва и казал: “Ще те пречукам.” След това звъннал още два пъти, но заплашеният затворил, защото “истински се страхувал за живота си.”

Новият адвокат на музиканта - КРЕЙГ ТЪК обяви, че ще се бори за своя клиент: “Всичко се върти около едно гневно телефонно обаждане, това е. Ще се опитаме да се преборим с това през юни.”

Той подчертава, че първоначалното обвинение за "поръчка на убийство" е отпаднало още след ареста през ноември.

 

Източник: classicrock.teamrock.com