MACACO говори за приятелите си ПУЙОЛ и ПИКЕ и за нашите УИКЕДА

26 Август 2015
news page

ДАНИ КАРБОНЕЛ - лидерът на MACACO е в центъра на рубриката 'Музикална стихия' в новия брой на популярното светско списание 'ОК!'.

Най-любимата испанска група ще се представи за първи път у нас, при това във вълшебната атмосфера на Античния театър в Пловдив на 20 септември, в последната вечер на форуми Sounds of The Ages 2015, който за пета поредна година се организира от радио ТАНГРА МЕГА РОК.

Преди звездите от Барселона, на сцената ще се качат нашите УИКЕДА, а в интервюто, ДАНИ КАРБОНЕЛ говори и за българската банда, както и за своите приятели от футболния клуб в Барселона. 

Ето част от интервюто в 'ОК!' 

Били ли сте преди в България? 

Никога, и точно затова се вълнувам много. Имам приятели от България, но не съм идвал досега. Аз и групата ми свирим непрекъснато, обикаляме света. Това лято имахме огромни концерти па стадиони в Мексико, Колубмия и така нататък. Лично аз, обаче, съм слушал много българска музика. Женските ви народни певици са извънземни. Освен това слушахме музиката на УИКЕДА, които ще свирят преди нас в Пловдив, както и още няколко ваши групи, които организаторите на концерта ни предложиха. Наистина, нямаме търпение.

Какво ще поднесете на българската публика?

Първо искам да подчертая и да предупредя, че групата ни е съставена от невероятни музиканти. Мултинационална формация. Очаквам невероятно шоуто, с много енергия. Защото България е южна страна. Програмата ще бъде с всичките ни хитове. През последните десетина година, постоянно се запознавах с фенове, които идваха след концерта и ми казваха, “моля ви, елате в България. Там концертът ви със сигурност ще бъде незабравим”. Ето че това най-после ще се случи. Всичко това ни мотивира допълнително да дадем всичко от себе си пред българската публика. А и видях снимки на Античния театър в Пловдив. Извънземно място! 

Българите сме темпераментни почти, колкото испанците. Къде е бил най-емоционалната публика, за която сте свирили?

Българите, може би, сте и по-горещи от испанците, ако съдим по най-популярния българин в моя град, Барселона. Стоичков наистина си остава емблема. Днес, с моито приятели от отбора, Пике и Пуйол продължаваме често да си говорим за него. Иначе, емоциите в един концерт, освен с публиката, са свързани и с мястото. От Ню Йорк, през Рио, Барселона, Париж, Лондон, свирили сме навсякъде. Едни от най-емоционалните концерти, които имахме напоследък, бяха в пустинята Сахара. Защото бяха за каузата за бежанците. В света днес има много проблеми, а музиката сближава хората!

Имате 7 албума. Какво се промени за вас и музиката ви от първия албум до днес?

Продължавам непрекъснато да пиша песни, дори в момента. В началото, вероятно, бяхме по-диви и ‘ъндърграунд”, а сега имаме още повече мелодични парчета в най-добрите испански традиции. В песните ни гостуваха Майкъл Франти, Юсу Ндур, Ла Мари от CHAMBAO. Мега актьорът ХАВИЕР БАРДЕМ се снима в наш клип. Сега нямаме толкова гости, не защото не искаме – просто ние сме адски заети, както и те. Но целта на музиката си остава същата – да сближава хората! 

Какви са плановете ви за есента?

 Концертът ни в Пловдив, на практика, е в последния ден на лятото! Продължаваме с турнетата, самият аз работя и по много проекти със социална значимост. Светът днес е такъв, че не можем просто да си стоим на дивана и да гледаме ТВ. Чистата храна, природата – това е малка част от каузите, с които съм ангажиран. Хората заслужават информация, какво има в храната, която си купуват. Това не е просто проблем, затворен в супермаркета, това е огромен проблем на нас, хората на 21 век. Очаквам да се видим в Пловдив на 20 септември! Пазете се!  


Четете цялото интервю с ДАНИ КАРБОНЕЛ в юбилейния брой 100 на списание 'ОК!', а утре в  15:30 слушайте по радиото и нашето интервю с него.

Междувременно, билети за MACACO и УИКЕДА ще откриете в Eventim.bg - ЕТО ТУК. Концертът се организира от радио ТАНГРА МЕГА РОК и е част от поредицата ни в Античния театър в самия край на лятото:

12 септември - 2 CELLOS;
18 септември - APOCALYPTICA;
19 септември - OPETH с оркестър;
20 септември - MACACO и Уикеда.
 
Пловдив - Европейска столица на културата 2019!
 
 
Източник: RadioTangra.com