ДЖЕЙМС ХЕТФИЙЛД настоява ЛЕМИ да е в Залата на РОКЕНДРОЛ СЛАВАТА

11 Ноември 2016
news page

ДЖЕЙМС ХЕТФИЙЛД от METALLICA настоя, че е “важно, наистина важноMOTORHEAD да бъдат въведени в Залата на РОКЕНДРОЛ СЛАВАТА след смъртта на ЛЕМИ.

 
Според правилата, 25 години трябва да са минали от излизането на първия албум на даден музикант, за да може той да влезе в нея, а MOTORHEAD изпълниха този критерий още през 2002.
 
Самият ХЕТФИЙЛД, който вече е в Залата с METALLICA от 2009, подчерта в интервю пред радио 95.5 KLOS, че случаят с ЛЕМИ е спешен:
 
“За мене е важно, наистина важно да видя MOTORHEAD приети в Залата,  защото няма по-рокенрол личност на тази планета от ЛЕМИ.”

В
новия албум на METALLICA - 'Hardwired… To Self-Destruct', има песен в памет на ЛЕМИ - 'Murder One'

Това е името на неговия сценичен усилвател,” - пояснява ХЕТФИЙЛД. “Обичах това нещо да ме убива всяка вечер. ЛЕМИ бе огромно вдъхновение за нас като група. Съвсем ясно е, че ние нямаше да съществуваме, ако нямаше MOTORHEAD.
 
А когато видяхме, че нашият безсмъртен идол, всъщност е смъртен - това беше тежък удар за нас. И затова е важно, да му отдадем това признание - колко много значение има той за нашия живот.”
 
През 2012 ЛЕМИ разказа, че не иска и да чува за шефовете на Залата на РОКЕНДРОЛ СЛАВАТА, след като те му изгубили едно яке.

Правеха някаква презентация и поискаха да им дам на заем едни ботуши, бас и якето ми от 'Ace Of Spades' и аз им ги дадох."
 
После казаха, че са ги изгубили. Да, бе...Я, пак ме погледни и го кажи отново. Гаджето на единия от тях го носеше.”
 
Попитан, дали въвеждане в Залата би било чест за него, ЛЕМИ отговори: “Чест ли? Та те ми дължат яке, преди даже да сме поговорили.”
 
На 28 декември в София, общо 16 парчета на MOTORHEAD ще бъдат представени в концерта 'ЛЕМИ e ЖИВ!', като специално за него се възражда нашата банда TANGRA MEGA MULLETS.

Това ще бъде и първото излизане на живо на сцена на формацията, в която този път влизат музиканти от:

ODD CREW,
VENDETTA
PANICAN WHYASKER
INSMOUTH
BABYFACE CLAN
водещи от радиото и някои други...
 
Включете се и вие - на 28 декември - в малкия *MIXTAPE 5* - една незабравима вечер в прослава на БОГ...
 
16 велики MOTORHEAD песни на живо...и много официални MOTORHEAD и TANGRA MEGA ROCK сувенири... (подробности).
Източник: metallhammer.teamrock.com