Счетоводителят на DEEP PURPLE откраднал 5 милиона от групата - започва дело

08 Януари 2017
news page

DEEP PURPLE са подали съдебен иск срещу своя дългогодишен счетоводител, като го обвиняват, че е присвоил близо 4.9 милиона от отчисления за авторски и други права.

ДИПАК ШАНКЕР РАО (липсва снимка) работи с легендарнта група от 1994 насам и според вестник The Times е признал поне за 2.8 милиона, които бил дал на заем на трети лица.

Английският Върховен съд е замразил всички сметки на РАО след иска на ИЪН ГИЛЪН, ИЪН ПЕЙС и РОДЖЪР ГЛОУВЪР за неправомерно използване на средствата на двете компании, които се управляват бизнеса на DEEP PURPLE - HEC Enterprises и Deep Purple (Overseas) Ltd., както и на двете сродни групи - RAINBOW и WHITESNAKE.
 
И двете фирми са в принудителен банкрут, след като едва 590 хиляди долара са били възстановени.
 
Наследството на клавирисат ДЖОН ЛОРД, починал през 2012, също е в общата сметка. По ирония на съдбата, музикантите в DEEP PURPLE установили финансовите нередности, след като бившият им китарист РИЧИ БЛЕКМОР поискал да му бъдат изплатени 860 хиляди отчисления от неплатени авторски и изпълнителски права.

ГИЛЪН винаги е твърдял, че не умее да се грижи за парите си - “Напълно безотговорен съм.” - споделя той пред the Telegraph.
 
Никога не съм разбирал нищо от пари. Още преди години реших да прехвърля грижата за тях на нашия мениджмънт, защото в годината съм у дома само три месеца - останалото време съм на турне.”
 
DEEP PURPLE ще издадат новия си студиен албум 'InFinite' тази пролет и ще го последват с голямо прощално турне.
 
 
Източник: loudwire.com