УОТЪРС и МЕЙСЪН са готови да се съберат с ГИЛМОР за шоу на PINK FLOYD

17 Февруари 2017
news page

РОДЖЪР УОТЪРС и НИК МЕЙСЪН нямат нищо против да се съберат с ДЕЙВИД ГИЛМОР и под името PINK FLOYD да се представят за първи път на най-големия британски фестивал - 'ГЛАСТЪНБЪРИ'.

И все пак, подобно нещо е твърде малко вероятно.

Басистът и барабанистът на групата казаха това пред медиите при откриването на нова изложба за PINK FLOYD в Лондон.

Би било интересно да включим това в плановете ни. Никога не съм свирил на 'Гластънбъри'. Би било забавно, но не мисля, че е много вероятно.”- споделя МЕЙСЪН.
 
“Бях веднъж на 'Гластънбъри'" - добавя УОТЪРС - "Доколкото си спомням беше доста студено. Но имаше страшно много хора и изглеждаше срасиво. Хареса ми. Да, бих свирил там отново."

Проблемът пред осъществяването на събиране на живите членове на PINK FLOYD е в това, че УОТЪРС и ДЕЙВИД ГИЛМОР не се разбират добре, още от 1985, когато първият напусна групата.
 
Последното, което чух е, че Дейвид се е пенсионирал.” - подчертава басистът.  

Чух, че се е пенсионирал, а след това, че се е отпенсионирал.” - добавя МЕЙСЪН по отношение на ГИЛМОР, който миналата година направи турне за албума си от 2015 - 'Rattle That Lock'.

Именно ГИЛМОР и МЕСЪН издадоха през 2014 колекцията 'The Endless River', като я определиха за "финалния албум на PINK FLOYD".
 
Това бяха предимно композиции останали от звукозаписните сесии за 'The Division Bell' от 1994 и излязоха в памет на клавириста РИЧАРД РАЙТ, който почина през 2008.

Четиримата членове на PINK FLOYD излязоха за последен път заедно на сцена през 2005 на 'Live 8'.

През 2011, ГИЛМОР и МЕЙСЪН се присъединиха към УОТЪРС в концерта му в 02 Arena в Лондон. Но преди две години, ГИЛМОР каза пред вестник The Telegraph следното:

Роджър и аз не се разбираме особено добре. Говорим си и сме в по-добри отношения от преди, но няма да се получи. И двамата с него се надраснахме и би било невъзможно да работим отново заедно, ако трябва да бъдем реалисти.”

Така или иначе, това лято УОТЪРС е зает със собствената си кариера - трябва да издаде нов албум, а през май започва и турнето му в Северна Америка. 
Източник: ultimateclassicrock.com