ЗАГАСЕТЕ ЛАМПАТА тази вечер в 20:30 - 'ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА'

25 Март 2017
news page

Кампанията 'Часът на Земята' ще се осъществи днес - събота, 19 март, от 20:30. 

'Часът на Земята' започна през 2007 в един-единствен град – Сидни, Австралия, но днес се отбелязва в целия свят и е най-голямата природозащитна инициатива на цялата планета. 
 
Празникът за природата, организиран от WWF, се провежда за единайсета поредна година, като в него се включват 170 държави с организирани събития за Часа на Земята.
 
През 2017 изменението на климата отдавна е факт. Въпросът е как може да се справим с него. Докато Западна Европа повече от десетилетие полага услия да се откъсне от изкопаемите фосилни горива и енергийната зависимост, то страните от източната част на континента, включително и България, изостават значително.
 
Въпреки неблагоприятната ситуация, от WWF смятат, че България има всички шансове да навакса изоставането и значително да намали въглеродните емисии от енергийната си система. 

Традиционно представителни сгради и световни културни паметници като Айфеловата кула, Тадж Махал и операта в Сидни ще бъдат изгасени символично за един час. 

В София WWF кани на станалата традиционна среща за Часа на Земята пред Народния театър „Иван Вазов“. Всеки е добре дошъл с челник, свещ, китара или друг музикален инструмент. Ще се забавляваме в ателие за рисуване със светлина и ще се наслаждаваме на традиционното огнено шоу. 
Източник: wwf.bg